Scandion Oncology indstiller tre nye personer til deres bestyrelse, som alle har ledelsesroller i lægemiddelindustrien.

De tre kandidater er Alejandra Mørk, Keld Flintholm Jørgensen og Martine Van Vugt, som til daglig arbejder hos hhv. Klifo, Lundbeck og Genmab.

Alejandra Mørk er til daglig administrerende direktør i kontraktforskningsvirksomheden Klifo, der assisterer deres kunder med alle aspekter af lægemiddeludvikling, herunder udarbejdelse af regulatoriske strategier og afvikling af kliniske forsøg. Hendes erfaring vil være yderst værdifuld for Scandion, der i øjeblikket kører to kliniske programmer med lægemiddelkandidaten SCO-101, som begge ventes afsluttet i andet eller tredje kvartal.

Keld Flintholm Jørgensen arbejder som koncerndirektør med ansvar for strategi og forretningsudvikling hos lægemiddelvirksomheden Lundbeck. Han har igennem sin karriere været involveret i en række forskellige transaktioner og partnerskabsaftaler, og har derfor en stor indsigt i og erfaring med strukturering af sådanne. Disse kompetencer er meget relevante for Scandion, der har en klar strategi om at udvikle sin pipeline og forretning gennem både ind- og udlicenseringer.

Martine Van Vugt er Senior Vice President, Corporate Strategy & Planning, i biotekselskabet Genmab, hvor hun har arbejdet i 19 år og således været med til at bygge selskabet op fra et lille forskningsbaseret biotekselskab til en succesfuld kommerciel virksomhed. Martine Van Vugt er medopfinder af Genmab’s mest succesfulde lægemiddel, Darzalex, samt lægemidlet Tepezza. Hun lægger strategien for Genmab’spipeline, ligesom hun står i spidsen for selskabets eksternesamarbejder og alliancer. Ikke mindst det sidste gør hende til en meget stærk kandidat til bestyrelsen i Scandion, som har et vigtigt strategisk mål om at indgå alliancer om udvikling og kommercialisering af sine lægemiddelkandidater.