Biotekselskabet Scandion Oncology har i dag præsenteret sit årsregnskab for 2022, der byder på interessante nyheder, selvom regnskabstallene er kendte efter den tidligere offentliggørelse af Q4 regnskabet.

Den mest interessante nyhed er et nyt fokus på sygdomsrådet blodkræft/hæmatologi. Her fremgår det af deres CEO letter, at de har identificereret blodkræft med fokus på Acute Myeloid Leukemia (AML) som et lovende område at udforske. Der foreligger tegn på, at SCO-101 potentielt kan mindske kemoterapiresistensen ved behandlingsforløbet af AML, og dermed gøre behandlingen mere effektiv.

Udforskningen af området kommer til at foregå som prækliniske studier, hvor Scandion har 3 forskellige områder, som de arbejder på. Det første er at samarbejde med internationalt anerkendte personer inden for området til at vurdere prækliniske data fra kræftceller i patienter. Det andet er at indgå et samarbejde med en stor research organisation til at generere data fra nedfrosne kræftceller fra AML-patienter. Det tredje er deres eget interne researchprojekt til at understøtte proof-of-concept og tilføje yderligere data til den information, der findes frem til med eksterne partnere.

Ifm. årsregnskabet udtaler CEO, Francois Martelet:

With our focused strategy, clear prioritization and an exciting opportunity in hematology we look forward to an interesting year for Scandion with anticipated topline read outs from both CORIST and PANTAX as we continue our work to develop new and better treatments for cancer patients. It is a pleasure for me to lead our team in this work and I thank all our stakeholders – patients, staff, shareholders, and partners – for your continued support.