Shape Robotics meddeler i dag, at selskabet tildeles en større ordre, og indgår samtidig distributionsaftale med op til tre års eksklusivitet med KnowK, en af Italiens førende leverandører af uddannelsesteknologi.

Italien modtager, ligesom Rumænien, støtte fra EU i den omfattende ”Recovery and Resilience Plan”, og har herfra allokeret 2.1 mia. EUR svarende til over 15 mia. kroner til at digitalisere 100.000 klasseværelser over de næste 5 år. KnowK har tæt samarbejde med interesseorganisationer i Italien, har stort fokus på Italiens Recovery and Resilience Plan, og er offentlig certificeret i Italien til at uddanne lærere, herunder i brug af ny uddannelsesteknologi. KnowK har over 70 forhandlere i Italien.

Dagens nyhed kommer efter, at Shape Robotics i sidste uge underskrev den endelige aftale med rumænske Video Technic Systems, og opjusterede sine omsætningsforventninger til året. Shape Robotics forventer i dag at nå en omsætning på 81-93 mio. kroner i 2022 mod tidligere 75-85 mio. kroner. De seneste udmeldinger på EBITDA-niveau er at nå et positivt EBITDA på 2-4 mio. kroner i andet halvår, hvorfor de samlede forventninger for året er et mindre negativt EBITDA, efter resultatet i første halvår endte på -4,7 mio. kroner.