Shape Robotics åbner det store polske marked for uddannelsesteknologi med at påbegynde et opkøb af EdTech-virksomheden, Skriware, der er specialiseret i 3D-print og robotløsninger til uddannelsesinstitutioner.

Købet af Skriware giver Shape Robotics mulighed for at komme ind på det hurtigt voksende EdTech-marked i Polen og styrke sin position som leverandør af robotteknologi og undervisningsløsninger til Central- og Østeuropa. Fokus på at levere nøgleklare og let implementerbare løsninger har båret frugt for den polske virksomhed og dens ca. 30 medarbejdere, der i regnskabsåret 2022 omsatte for 38 mio. kroner og leverede en EBITDA på 4,4 mio. kroner. Parterne har aftalt en købesum i intervallet 43-47 mio. kroner, som honoreres med aktier i Shape Robotics. Det endelige prispunkt vurderes efter endt due diligence.

I kraft af befolkningens størrelse og det store fokus på digital uddannelse har Polens EdTech-marked ifølge André Fehrn potentiale til at matche eller endda overgå Shape Robotics nuværende største marked, Rumænien.

Polen har med stor politisk og finansiel opbakning fra både EU og indenlandske organisationer oplevet stor vækst i EdTech-sektoren i de seneste år, med et overordnet fokus på at øge inklusionen af nye teknologier i undervisningen af børn og unge. Polen forventes at allokere mere end 2 mia. kroner til at bygge “Future Labs” med start ultimo 2023. Future Labs er finansieret af offentlig støtte og EU’s Recovery and Resilience plan. Timingen af opkøbet af Skriware er dermed optimal, så der er tid til at integrere Skriware i Shape Robotics salgs- og distributionsnetværk.

Administrerende direktør for Shape Robotics, André Fehrn udtaler:

Shape Robotics kommer ind på det polske marked gennem opkøb af en etableret og anerkendt Edtech-virksomhed i Polen. Ved at foretage mindre justeringer efter opkøbet kan dette opkøb tjene som en effektiv indtræden i et hastigt voksende marked, hvor rettidig tilgængelighed og lokal tilstedeværelse er afgørende for at vinde de mest attraktive udbud. Derudover rummer opkøbet potentialet for langsigtede fordele såsom mulighed for udvikling af både software og hardware til eksisterende og nye markeder.