Shape Robotics har her til morgen meddelt, at vækststrategien med investering i datterselskaber og lokale salgskontorer har sikret Shape Robotics den hidtil største ordre i Republikken Moldova.

Shape Robotics skal i år levere syv state-of-the-art Steam Labs til en samlet værdi på over 5 mio. kroner. Laboratorierne er del af et ambitiøst projekt, som led i EU-kandidatens nationale indsats for at løfte digitaliseringsniveauet bredt i befolkningen og skabe fremtidens arbejdspladser i landet med 3 mio. indbyggere.

Denne første større millionordre kommer på bagkant af flere mindre ordrer med udspring i Shape Robotics’ nyoprettede datterselskab i Moldova, der også supporteres af teamet i Rumænien. Moldova er både geografisk, sprogligt og kulturelt en meget tæt nabo til Shape Robotics’ største marked, Rumænien. Moldovas politikere og skoleledere har således ved selvsyn over de seneste år kunne opleve Shape Robotics produkter og undervisningsmateriale gøre sig gældende og opnå stor ros fra både rumænske elever, lærere og skoleledere.

I tillæg med den allerede udrullede nationale strategi, som Shape Robotics i dag annoncerer at tage en central del af, er Moldova som EU-ansøger siden 2022 inkluderet i flere internationale programmer finansieret af EU og Verdensbanken, der har til hovedformål at hæve EU-befolkningens teknologiske og uddannelsesmæssige niveau.

Shape Robotics bekræfter desuden i dagens meddelelse, at de fortsat arbejder mod en endelig afslutning af opkøbet af det polske selskab, Skriware, samt en oprykning til hovedbørsen i slutningen af fjerde kvartal 2023.

CEO for Shape Robotics, André Fehrn udtaler ifm. dagens millionordre:

Lige som Danmark er Republikken Moldova et lille land, der først og fremmest skal leve af gode hjerner. De har som nation altid tilpasset sig og skal nu navigere i en digital fremtid, hvor det er de store globale spillere, der skaber rammerne. Folk i Moldova er som mange danskere mestendels ydmyge og arbejdsomme, og vores datterselskab driver allerede en profitabel forretning.