Den netop overståede uge på de danske vækstbørser har budt på flere væsentlige nyheder, selvom mange har holdt en velfortjent efterårsferie.

Helt i toppen slutter Astralis med en stigning på 122%, efter selskabet har solgt 66,67% af sit LEC spot for 129 mio. kroner, og derfor opjusterede sine forventninger til årets EBITDA-resultat til 150-155 mio. kroner fra tidligere -1 til 4 mio. kroner. Astralis-aktien gik på weekend med en markedsværdi på 61,8 mio. kroner, og de private aktionærer skal være særligt opmærksomme på, at aktien har sidste handelsdag på First North på onsdag den 25. oktober 2023.

Trophy Games, DecideAct og Scape Technologies har også haft en god uge på børsen med stigninger på hhv. 32%, 27% og 19%. Trophy Games har opjusteret sine forventninger til både omsætning, EBITDA og EBT, hvorefter selskabet offentliggjorde et aktietilbagekøbsprogram på op mod 3 mio. kroner. Trophy Games forventer nu at nå en omsætning på 51,0-56,0 mio. kroner, EBITDA på 8,0-12,0 mio. kroner og EBT på 0,5-5,0 mio. kroner.

Odico har omvendt nedjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2022/23, og er faldet 11% i løbet af ugen. Dog meddelte Odico, at de specielt efter sommerferien har oplevet et kraftigt stigende aktivitetsniveau. I bunden slutter Audientes med et fald på 19%, efter aktien i forrige uge var helt i toppen blandt de danske vækstbørsselskaber. Audientes har i denne uge offentliggjort en ny distributionsaftale i Japan.

Blandt ugens andre nyheder kan fremhæves, at SPENN har underskrevet en aftale med The Ministry of ICT og Innovation i Rwanda. SameSystem har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor selskabet ønsker at afnotere sine aktier fra handel på First North. Brain+ har offentliggjort resultatet af selskabets TO 2 warrants, som investorer har haft mulighed for at udnytte til tegning af nye aktier, hvor selskabet har sikret sig 4,2 mio. kroner. OrderYOYO har offentliggjort endnu en opjustering efter en stærk performance i tredje kvartal, hvor selskabet løftede sin ARR med 38% ift. samme tidspunkt sidste år. Hove meddelte onsdag, at de har modtaget to ordrer på hver over 0,5 mio. kroner i løbet af den sidste uge, og Risk Intelligence har indgået en aftale med Teekay Tankers.