Shape Robotics har i dag offentliggjort regnskab for første halvår af 2022, hvor selskabet med en omsætning på 15,6 mio. kroner løfter omsætningen med 260% ift. samme periode sidste år.

Med et mål om at skabe et økosystem for uddannelsesteknologi har Shape Robotics i første halvår 2022 indgået vigtige partnerskaber, der giver selskabet en mere effektiv adgang til at servicere uddannelsessystemer i hele Europa og resten af verden.

I Shape Robotics’ nuværende hovedmarked, Rumænien, udgør den samlede investering i uddannelse mere end 3 mia. euro (ca. 22 mia. kr.), hvoraf 70% er afsat til digitalisering af uddannelse og EdTech-initiativer. De europæiske ambitioner for digitalisering af uddannelse kom i forbindelse med Digital Education Action Plan, som EU Kommissionen fremlagde i september 2020. Planen frigjorde betydelige europæiske midler afsat til digitalisering af uddannelse i alle medlemslande.

Shape Robotics forventer i 2022 at nå en omsætning på 75-85 mio. kroner, og forventer desuden at levere et positivt EBITDA på 2-4 mio. kroner i andet halvår af 2022. Med et EBITDA på -4,7 mio. kroner i første halvår, forventer Shape Robotics dermed at komme ud af 2022 med et mindre negativt resultat på EBITDA-niveau.

Shape Robotics’ CEO, André Fehrn udtaler ifm. regnskabet:

Shape Robotics står nu med oplagt mulighed for at etablere en bredsporet ordrepipeline med potentiel deltagelse i mere end 200 nye udbud alene i 2022, foruden SmartLabs. I løbet af de næste 4-5 år er der et stort vækstpotentiale for Shape Robotics, og vi forsøger sammen med vores partnere at skabe en førerposition inden for den globale EdTech-trend. Vi har indledt et stærkt og langsigtet partnerskab med Samsung og vores fortsatte vækstrejse er velfinansieret af solide banker i henholdsvis Danmark og Rumænien.