Shape Robotics kunne i går offentliggøre to insiderhandler, hvor både CEO André Fehrn og bestyrelsesformand Jeppe Frandsen købte aktier.

André Fehrn købte aktier gennem OPM Invest ApS, hvor han købte 4.862 aktier til en gennemsnitspris på 25,75 kroner per aktie. Det svarede til et samlet køb på 125.161 kroner. Jeppe Frandsen købte 1.927 aktier til en gennemsnitspris på 25,9 kroner per aktie, hvorfor han i alt købte aktier for 49.909 kroner.

Shape Robotics har gennem året offentliggjort flere insiderhandler, hvor bestyrelsesmedlem og medstifter, Moises Pacheco løbende har solgt aktier. Tidligere har Shape Robotics kommunikeret, at disse salg har været af skattemæssige årsager, eftersom Moises Pachecos ejerskab kom under 10% ifm. en emission sidste år. Dermed blev Moises Pacheco ramt af den lagerskat, der er blevet omtalt som ’skatten fra helvede’, og har fået en del omtale i medierne det seneste stykke tid.

Denne lagerskat betyder, at nogle personer bliver beskattet af gevinster, som de endnu ikke har realiseret, og derfor ikke har kapital til at dække. I mange tilfælde skal ejerne derfor ud at sælge aktier for at få kapital til at dække en skatteregning.

Shape Robotics meddelte i sidste måned, at Network One Distribution har placeret en ordre på i alt ca. 3,6 mio. EUR svarende til omkring 27 mio. kroner som en del af parternes rammeaftale. Tidligere i denne uge opdaterede Shape Robotics på opkøbet i Polen, hvor due diligence processen nu succesfuldt er gennemført, hvorfor parterne har en ambition om at det endelige opkøb kan gennemføres i indeværende kvartal.