Shape Robotics har i dag den 20. november 2023 første handelsdag på hovedbørsen, efter selskabets aktier har været optaget til handel på First North siden juni 2020, hvor aktierne dengang kunne tegnes i kurs 9,80 kroner per aktie.

Shape Robotics har med deres to flagskibsprodukter, uddannelsesrobotten Fable og nøgleklare teknologilokaler, sat et solidt fodaftryk i Central- og Østeuropa og kontinuerligt leveret på de forventninger, som selskabet har sat markedet i udsigt. Med en dokumenteret effektiv vækststrategi er selskabet nu gået på hovedbørsen for at invitere flere investorer med på ekspansionen i Europa og samtidigt understrege Shape Robotics’ høje compliance-niveau over for internationale kunder og gatekeepers.

Shape Robotics blev grundlagt i 2016 som et spin-off fra det stadigt blomstrende robotmiljø centreret omkring Odense af to visionære ingeniører med en fælles klar mission om at gøre forståelse af fremtidens teknologi mere tilgængelig for elever på tværs af nationalitet, sprog og ophav. Visionen lagde grundstenen for både uddannelsesrobotten Fable og senere for de fuldt udstyrede STEAM Labs, der som selskabets primære forretningsben understøtter hovedparten af omsætningen i den hurtigt voksende EdTech-koncern. Med en markedsværdi på under 500 mio. kroner bliver Shape Robotics en del af Small Cap segmentet på hovedbørsen.

Den samlede bestyrelse i Shape Robotics mener, at selskabets nuværende kurs og vækststrategi harmonerer med en bred vifte af ekspansionsmuligheder, der vil blive accelereret yderligere med notering på hovedmarkedet. Derfor er kommende vækstmarkeder blevet analyseret og udvalgt, og selskabet er i aktiv dialog med partnere og distributører med henblik på at komme tidligt ind i en række markeder. I dag fokuserer Shape Robotics på lande som Bulgarien, Polen og Republikken Moldova.

Selskabets markedsprioriteter er derfor centreret omkring Europa, hvor EU’s “Recovery and Resilience Plan” fra 2021 bl.a. har allokeret milliarder af kroner til digitalisering i uddannelse og færdigheder i ny teknologi. Allokeret til finansiering af uddannelse i teknologi på europæiske skoler og tidlig digital læring udgør dette en af de største investeringer i Europas ungdom i nyere tid. Shape Robotics vil kontinuerligt øge relevansen af sin teknologi og med lokal forankring i flere markeder blive en central del af endnu flere fremtidige udbud.