Det er blevet weekend, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på de danske vækstbørser, hvor bl.a. Hydract skiller sig ud med en stigning på hele 60%.

Hydract meddelte tirsdag, at selskabet har underskrevet en aftale med Sachenmilch i Leppersdorf, Tyskland, om gennemførslen af et pilotprojekt vedrørende reduktion af deres energiforbrug.

Shape Robotics er steget 38% i ugens løb, efter selskabet har offentliggjort kvartalsrapport for tredje kvartal 2023 og officielt anmodet om optagelse til handel på hovedbørsen i København, som derefter er blevet godkendt, hvorfor prospektet er blevet offentliggjort. Shape Robotics vil mandag i den kommende uge have første handelsdag på hovedbørsen.

DecideAct har ligeledes haft en god uge med en stigning på 15%. DecideAct har indgået et partnerskab med Odd Tore Finnøy på det norske marked. Hove er gennem ugen steget 2%, og har udsendt flere meddelelser. Hove har bl.a. opjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2023, og venter nu at nå en omsætning på 195-200 mio. kroner fra tidligere 175-190 mio. kroner, mens EBITDA ventes at ramme 27-29 mio. kroner fra tidligere 25-30 mio. kroner.

Flere selskaber har præsenteret nøgletal for tredje kvartal, hvilket udover Shape Robotics gælder Trophy Games, Impero, Cessatech og MapsPeople. Sidstnævnte slutter ugen med et fald på 28%, da selskabet også beskrev et forventet behov for at skaffe yderligere kapital i 2024 i niveauet 15-20 mio. kroner.

Blandt ugens andre nyheder kan fremhæves, at Donkey Republic har vundet en ny langsigtet kontrakt med Hannover i Tyskland. BactiQuant har modtaget en ny ordre fra Perenco – en af Europas største Olie og Gas selskaber. Brain+ har sammen med VIA University College opstartet et nyt anvendelighedsstudie for den opgraderede version af deres digitale produkt til støtte af demensterapi, CST-Therapist Companion, i Danmark, mens Alefarm Brewing er blevet nomineret til Årets Udgivelse af Danish Beer Blogger Awards.