Shape Robotics meddeler i dag, at de med en første leverance af Fable-robotter til en værdi af 140.000 EUR til den nye polske distributionspartner, Aktin, åbner op for et nyt marked med stor efterspørgsel efter dansk undervisningsteknologi.

I første omgang omfatter partnerskabet minimum 100 skoler i 2023 svarende til en samlet faktureringsværdi på 3,5 mio. kroner. Partnerskabet indledes desuden med en ambition om at levere robotter til mellem 300-500 skoler om året, og dermed kan Polen potentielt levere en tocifret millionomsætning til den danske EdTech-koncern.

Som en del af den EU-støttede Recovery and Resilience Plan investeres der i disse år i alt ca. 10 mia. kroner i en digital opkvalificering og modernisering af Polens undervisningssystem. Heraf øremærkes næsten 1 mia. kroner til levering af STEAM-udstyr og kunstig intelligens-laboratorier, herunder robotteknologi til brug i undervisningen. Med Fable-robotten står Shape Robotics stærkt placeret til at omfavne dette marked med samme partnerskabsbaserede go-to-market strategi, som selskabet med stor succes har udrullet i hovedmarkedet Rumænien i partnerskab med bla. Samsung, Network One Distribution og Altex.

CEO for Shape Robotics, André Fehrn, ser store kommercielle muligheder for Shape Robotics produkter og services i Polen og har længe været på udkig efter den rigtige lokale partner. AKTIN er en af Polens største distributører indenfor uddannelsesteknologi, og med den indledende millionordre udvider Shape Robotics det allerede eksisterende netværk af EdTech-partnere og -distributører i Central- og Østeuropa markant.

Med en ambition om at nå 300-500 skoler om året til en værdi på ca. 5-7.000 EUR pr. skole for Shape Robotics giver den nye distributionsaftale en potentiel omsætning i niveauet 12 til 25 mio. kroner pr. år i det nye polske marked.