Det er blevet søndag, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på de danske vækstbørser, hvor flere selskaber slutter ugen med store stigninger uden selskabsrelaterede nyheder.

Det bedste eksempel er Impero, som er steget hele 85% uden umiddelbar selskabsnyt. Det er sket under relativ lav handelsvolumen, selvom onsdag den 1. februar blev årets største handelsdag indtil videre for Impero, hvor der blev handlet aktier for 72t kroner beregnet ud fra lukkekursen.

DecideAct og Movinn er desuden steget hhv. 42% og 40% gennem ugen. Førstnævnte har gennem ugen budt sin første kunde i USA velkommen. Skridtet ind på det amerikanske marked understreger ifølge selskabet, at de har et produkt med potentiale på tværs af industrier og markeder. Ugen har derudover budt på tocifrede stigninger til Scape Technologies, Risk Intelligence, Seluxit, SameSystem og Agillic.

Audientes slutter ugen med en stigning på 5%. Audientes har annonceret en ny distributionspartner for selskabets produkt, Companion. Den nye distributionspartner er svenske AB Transistor. Scandinavian Medical Solutions er steget 4%, efter de har annonceret to ordrer, som begge havde en værdi på 2,0 til 3,5 mio. kroner. Shape Robotics har ligeledes annonceret en millionordre, hvor de samtidig åbnede døren til det polske marked, som selskabet estimerer til at have en potentiel årlig omsætningsværdi på 12 til 25 mio. kroner.

ViroGates og Erria har begge været ude med organisatoriske nyheder. Hos ViroGates har man fundet selskabets nye CFO, nemlig Josephine Baum Jørgensen, som tager over for Mark Da Silva den 13. marts. Hos Erria har bestyrelsen udpeget selskabets CEO, Henrik N. Andersen som General Director af Erria Container Services per den 1. februar 2023. Dermed øger Erria sit fokus på det vietnamesiske marked, som er et marked i økonomisk vækst.

Erria slutter ugen med et fald på 4%. Blandt ugens andre røde aktier er også Happy Helper og BactiQuant. Happy Helper har annonceret nøgletal for aktiviteten på den digitale platform i januar 2023, som med under 3.000 rengøringer på det danske marked i januar fortsat leder efter sit gennembrud. BactiQuant har meddelt, at de skal præsentere sin avancerede testrobot på den største konference for materialer i USA, som afholdes i Denver, Colorado.