Shape Robotics har i dag offentliggjort regnskab for fjerde kvartal 2022, hvor det fremgår, at de lever op til sin guidance samt realiserer et positivt EBITDA-resultat for året.

Shape Robotics nåede i 2022 en omsætning på 87,4 mio. kroner, hvilket stemmer overens med de seneste udmeldte forventninger om at nå en omsætning på 81-93 mio. kroner. På EBITDA-niveau nåede Shape Robotics for året et resultat på 0,3 mio. kroner, hvilket stemmer overens med forventningerne på -2 til 2 mio. kroner. Alene i fjerde kvartal realiserede Shape Robotics et EBITDA-resultat på 4,5 mio. kroner.

I dagens regnskab bekræfter Shape Robotics sit omsætningsmål for 2023, hvor selskabet forventer at nå en omsætning på 130-140 mio. kroner. Derudover forventes nu et positivt EBITDA-resultat på 3-5 mio. kroner før engangsomkostninger i 2023. Da Shape Robotics i januar præsenterede sine forventninger til 2023, fremgik det, at de forventede at nå et EBITDA på 1,5-3,5 mio. kroner.

Regnskabet understreger dermed det historisk travle år hos Shape Robotics, hvor de bl.a. har skiftet ud i topledelsen, indgået flere relevante distributionsaftaler, indgået et strategisk samarbejde med Samsung og meddelt, at selskabet arbejder på en notering på hovedbørsen i København. Oprykningen til hovedbørsen blev annonceret ifm., at Fundamental Invest investerede 26 mio. kroner i selskabet.