Shape Robotics har i dag offentliggjort sin kvartalsrapport for første kvartal af 2023, hvor selskabet har realiseret en omsætningsvækst på 166%.

Således har Shape Robotics omsat for 18,9 mio. kroner mod 7,1 mio. kroner i samme kvartal sidste år. Med en lovende pipeline fra både nye og eksisterende distributører fastholder Shape Robotics sine forventninger for helåret om at nå en omsætning på 130-140 mio. kroner med et positivt EBITDA før engangsomkostninger relateret til oprykningen på hovedbørsen på 3-5 mio. kroner.

Det har endnu engang været et begivenhedsrigt kvartal for Shape Robotics, hvor de har fortsat udvidelsen af selskabets distributionsnetværk, og indgået en aftale med HandyAV i UK. Målet for denne aftale er at nå en omsætning på minimum 500.000 EUR i 2023, hvilket svarer til omkring 3,7 mio. danske kroner. Den første leverance af Fable robotter havde en samlet værdi på 1,5 mio. kroner, og blev leveret i marts måned. Derudover viser samarbejdet med Samsung lovende takter, hvor de sammen har haft en fællesstand på Europas førende udstillingsvindue for ny uddannelsesteknologi.

I slutningen af kvartalet kunne Shape Robotics meddele, at deres emission blev gennemført med en overtegning på 50%. I den forbindelse rejste selskabet ca. 36,9 mio. kroner efter omkostninger, som først og fremmest skal bruges på at etablere lokale salgsafdelinger i attraktive markeder med stor efterspørgsel på uddannelsesteknologi.

I dagens meddelelse beskriver Shape Robotics, at de fokuserer på lande som Bulgarien, Polen og Moldova, og har høje forventninger til vækst på disse markeder i de kommende måneder og år. Shape Robotics sigter desuden fortsat efter en notering på hovedbørsen i slutningen af 2023.