Shape Robotics har her til morgen offentliggjort regnskab for tredje kvartal, hvor selskabet kan præsentere en omsætningsvækst på 600% og for første gang kan vise et positivt EBITDA-resultat.

Efter tre særdeles begivenhedsrige kvartaler i 2022 inklusiv fire opjusteringer, gennemført ledelsesskifte og etablering af en række stærke partnerskabsaftaler med blandt andet Altex, INACO og Samsung Electronics ser den danske EdTech-virksomhed med base i Farum nu den ambitiøse vækststrategi manifestere sig i kraftigt stigende omsætning og profitabilitet på driftssiden.

I årets første tre kvartaler har selskabet omsat for mere end 36 mio. kroner, og forventer en historisk høj omsætning i årets 4. og sidste kvartal på ca. 50 mio. kroner. Derudover forventes også et positivt EBITDA i årets sidste kvartal, der i tredje kvartal endte på 0,4 mio. kroner. I forbindelse med børsnoteringen fastsatte Shape Robotics sig et ambitiøst mål om at omsætte for 55 mio. kroner i 2023. Nu forventer ledelsen at overgå det oprindelige IPO-mål med omkring 50% et helt regnskabsår før tid.

Shape Robotics har mellem 4. kvartal 2021 og 2. kvartal 2022 forberedt virksomheden på at kunne skalere hurtigt og møde den store efterspørgsel både i Rumænien og i andre Central- og Østeuropæiske lande. I 3. kvartal 2022 begyndte Shape Robotics for alvor at eksekvere på den fremlagte forretningsstrategi, som både indeholder strategiske partnerskaber og opkøb af aktuelle virksomheder herunder Video Technic Systems i september. Selskabets CEO, André Fehrn udtaler:

I begyndelsen af 2022 regnede vi med at nå en årsomsætning på DKK 42-47 mio. på grund af en stor ordre fra Rumænien. Vi regner nu med at lande et resultat, som er ca. 100 pct. højere end vores første forventninger i januar og har nu også etableret fundamentet for noget nær eksponentiel vækst fremadrettet.