Shape Robotics meddeler i dag, at de på en fælles stand med Samsung Electronics på Europas førende udstillingsvindue for ny uddannelsesteknologi onsdag vil fremvise et nyt app-baseret produkt målrettet det voksende verdensmarked for digital uddannelse.

Shape Robotics’ flagskibsprodukt, Fable-robotten, er nu blevet integreret i Samsung Electronics internationale økosystem, og på BETT London 2023 vil tusindvis af lærere, undervisere og internationale distributører kunne opleve det nye Fable Blockly-system i funktion.

Målet med produktet er at lette indlæringsprocesser og skabe digitale færdigheder og kompetenceudvikling til at imødekomme fremtidens jobmarked samt at muliggøre en udvikling af en bred vifte af tværfaglige lektioner og aktiviteter i skolerne. Robotten Fable og appen Blockly er integreret med Samsungs interaktive tavle, og kombinationen kan effektivt etablere grundlæggende færdigheder inden for robotteknologi hos elever og lærere ved hjælp af et simpelt og meget brugervenligt udstyr, der også kan indlemmes i SMART-laboratorier. Kunder er både skoler, tekniske gymnasier og universiteter, der efterspørger specialudviklede løsninger til at klæde nye generationer på til den digitale transformation.

Partnerskabsaftalen, der blev underskrevet sidste år mellem Shape Robotics og Samsung Electronics, omfatter foruden en distributionsaftale en fælles målsætning om at skabe et Edtech-økosystem der kan optimere teknologiundervisningen i skolesystemer verden over. I tillæg har Samsung lanceret Samsung Ecosystem for Education Development (SEED) Strategy for Education i 2022, en del af den europæiske strategi til støtte for uddannelsessektoren.

Det nye produkt kommer i kølvandet på en nyligt udmeldt distributionsaftale med den britiske distributør HandyAV, der skaber professionelle AV-løsninger til teknologilokaler og har et bredt kundebaseret netværk inden for uddannelsesinstitutioner. HandyAV er Samsung Platinum Channel Partner i udvalgte lande, og distributionsordren anses af Shape Robotics som det første håndgribelige resultat af partnerskabet mellem Samsung og Shape Robotics.