Shape Robotics har i dag offentliggjort en opdatering på selskabets igangværende opkøb af EdTech-virksomheden Skriware i Polen.

I slutningen af juni 2023 indgik Shape Robotics en ikke-bindende letter of intent aftale med ejerne af Skriware. Formålet med denne aftale var at opkøbe Skriware efter endt due diligence. I dagens opdatering meddeler Shape Robotics, at due diligence processen er succesfuldt gennemført, hvorfor parterne har en ambition om at det endelige opkøb kan gennemføres i indeværende kvartal.

Når den endelige aftale er nået, vil Shape Robotics informere markedet gennem en selskabsmeddelelse og efterfølgende invitere aktionærer og andre interessenter til en online Q&A.

Da Shape Robotics i slutningen af juni meddelte, at de initierede opkøbet af Skriware, var meldingen, at parterne havde aftalt en købesum i intervallet 43-47 mio. kroner, som ville blive honoreret med aktier i Shape Robotics. Derudover fremgik det, at Skriware med sine ca. 30 medarbejdere i regnskabsåret 2022 omsatte for 38 mio. kroner og leverede et positivt EBITDA på 4,4 mio. kroner.

Shape Robotics har desuden beskrevet opkøbet af Skriware som optimal timing, idet Polen har oplevet stor politisk og finansiel opbakning fra både EU og indenlandske organisationer de seneste år i EdTech-sektoren. Polen forventes konkret at allokere mere end 2 mia. kroner til at bygge “Future Labs” med start ultimo 2023.