Shape Robotics og Network One Distribution har indgået en historisk stor rammeaftale med en samlet værdi på minimum 30 mio. euro (223 mio. kroner) i løbet af de næste 18 måneder.

Aftalen vil blive omsat til en række købsordrer i løbet af 2023, og de første leveringer på 3 mio. euro forventes at finde sted i juni (svarende til 22 mio. kroner). Rammeaftalen alene forventes isoleret set at ville sikre en stor del af den forventede omsætning for Shape Robotics i dette regnskabsår.

Derfor har Shape Robotics i dag opjusteret sine forventninger både til omsætningen og EBITDA. På omsætningsniveau forventer Shape Robotics nu at nå et resultat på 145-155 mio. kroner fra tidligere 130-140 mio. kroner, mens selskabet forventer at nå et positivt EBITDA før engangsomkostninger på 4-6 mio. kroner fra tidligere 3-5 mio. kroner.

Ifølge CEO for Shape Robotics, André Fehrn er Shape Robotics på rette kurs mod sine ambitiøse ekspansionsplaner, som blev fuldt finansieret ved forårets emission og senest har udmøntet sig i åbning af salgskontorer i Moldova og en større ordre i sidste uge til rumænske CG&GC. Med en ny og forstærket bestyrelse er Shape Robotics på alle fronter klar til at brede undervisningsteknologi ud på verdensscenen. Dagens rekordstore rammeaftale med den rumænske distributionsgigant NOD indeholder et bredt sortiment af Shape Robotics’ produkter og tjenester, herunder komponenter til SmartLabs og Fable-robotter. André Fehrn udtaler:

Rammeaftalens samlede værdi er over dobbelt så stor som vores omsætning i hele sidste regnskabsår og slår alle andre ordrer, vi hidtil har modtaget både i forhold til omsætning og omfang. En ordre af en sådan størrelse viser sort på hvidt, at vores effektive organisation og portefølje af produkter og tjenester nu kan vinde ordrer med stor kompleksitet og høje krav om levering. Det er vores langsigtede og partnerskabsbaserede vækststrategi, som har skabt grundlaget for denne rekordstore ordre. Ledelsen og teamet vil sammen med vores nye bestyrelse arbejde mod at få mest ud af det store internationale EdTech-netværk, som vi er blevet en essentiel spiller i.