Shape Robotics meddeler i dag, at de har underskrevet den endelige aftale med rumænske Video Technic Systems, og hæver forventningen til årets omsætning med godt og vel 10% fra spændet 75-85 mio. kroner til 81-93 mio. kroner.

CEO i Shape Robotics, André Fehrn har i løbet af det sidste halve år forberedt organisationen til at kunne skalere op hurtigere for at imødekomme den kraftigt stigende efterspørgsel på uddannelsesteknologi i EU og på verdensmarkedet. Vækststrategien bygger på både organisk vækst i eksisterende markeder understøttet af stærke strategiske partnerskaber, og inkluderer nu også aktive opkøb af virksomheder i lokale markeder.

Med dagens opkøb får Shape Robotics endnu flere kræfter og de helt rette kompetencer til at distribuere nøgleklare EdTech-løsninger. VTS er specialister i at konstruere og implementere helstøbte teknologiløsninger i Rumænien og Bulgarien, og derfor understøtter opkøbet Shape Robotics’ ambition om at blive en førende leverandør af EdTech. VTS har 12 ansatte og omsatte for næsten 27 mio. kroner i 2021 med et positivt resultat på 1 mio. kroner.

Købesummen udgør ca. 9.6 mio kroner, som kompenseres i aktier til kurs 18 i Shape Robotics, som dermed forøger aktiekapitalen med 535.250 aktier. De nuværende ejere af VTS er højt motiveret for at arbejde for Shape Robotics og har derfor ønsket at blive kompenseret i aktier og accepteret en lock-up. Medarbejderne i VTS binder sig til selskabet i op til to år med en efterfølgende non-compete clause.

Ifm. opjusteringen til omsætningsforventningerne tilføjer Shape Robotics, at de i tredje kvartal forventer en omsætning på 18-22 mio. kroner og en omsætning på 47-55 mio. kroner i fjerde kvartal. Det resulterer i den samlede opjustering for året, hvor forventningen er at nå en omsætning på 81-93 mio. kroner med forventet yderligere vækst i 2023.