Shape Robotics’ robot “Fable” blev i november 2023 en sand publikumsfavorit blandt 1.7 millioner besøgende på en stor teknologimesse i Xiamen i Kina og vakte særskilt interesse fra flere statslige radio- og tv-stationer.

Den danske skolerobot Fable var på forhånd blevet udvalgt som den ene ud af fem repræsenterede europæiske teknologier, og da den dansk-udviklede robot endte som publikums klare favorit, blev Shape Robotics teknologi rigt portrætteret af de inviterede nationale massemedier. Shape Robotics blev således den ene af blot tre udvalgte stande blandt de 182 repræsenterede virksomheder, som blev portrætteret på nationalt kinesisk TV.

Shape Robotics vil som et resultat af den store umiddelbare interesse vil den danske EdTech-koncern nu overveje at forfølge muligheden for et nyt marked i verdens næststørste økonomi.

CEO i Shape Robotics, André Fehrn, værdsætter både den store umiddelbare publikumsinteresse for Fable og takker for repræsentation på messen til både EUCPTID og til selskabets investorer Fundamental Fondsmæglerselskab samt Investeringsforeningen Fundamental Invest, der muliggjorde, at Shape Robotics kunne deltage i messen. André Fehrn udtaler:

Vi er altid glade for enhver feedback om Fable-robotten, vores læringsmaterialer og ikke mindst vores fuldt udstyrede STEAM Labs. Nu bliver vi så fra kinesisk hold bekræftet i, at Fable helt intuitivt og på tværs af sprog og kulturer tiltaler mange forskellige mennesker, og at den udfylder et akut behov i uddannelser for anvendelse og forståelse af teknologi, som en fremtidssikring på både individ- og samfundsplan. Mange virksomheder har nok erfaret og af gode grunde forventet, at det kinesiske marked kan være svært at komme ind på og navigere rundt i, og indtil nu har Kina ikke været prioriteret i vores vækstplaner. Når det er sagt, vil vi naturligvis opportunistisk forfølge den her mulighed.