Shape Robotics har indgået en treårig distributionsaftale med Altex, som er Rumæniens største IT- og elektronikforhandler.

Aftalen sikrer dermed Shape Robotics særstatus som eneleverandør af flere uddannelsesteknologier, herunder robotter, 3D printere, VR-briller samt software til sprog- og fysiklaboratorier.

Dermed får Shape Robotics med den nytiltrådte CEO André Fehrn i spidsen en aftale med Rumæniens største forhandler af IT og elektronik til en forventet værdi på 35 mio. kroner hen over de næste tre år.

Altex satser stort på direkte salg af uddannelsesteknologi til skolevæsenet og kan med Shape Robotics som partner adressere det voksende kommercielle marked for moderne uddannelsesteknologi. Altex omsætter årligt for mere end 7 mia. kroner via fysiske varehuse samt online salg og beskæftiger mere end 4.000 ansatte.

Som allerede udmeldt skal Shape Robotics hen over sommeren 2022 levere og implementere 100 af INACOs Smartlab-undervisningslaboratorier med en samlet faktureringsværdi på ca. 60 mio. kroner. Der skal i de kommende år implementeres 1.175 SmartLabs i Rumænien. Aftalen med Altex er ikke en del af SmartLab-projektet.

Shape Robotics’ CEO, André Fehrn udtaler ifm. dagens nyhed:

Udover at vi forventer at skulle levere 1.175 SmartLabs i Rumænien, får vi nu en kæmpe elektronikkæde som samarbejdspartner, som skal booste vores direkte salg til skoler. Med denne aftale åbner der sig nu en helt ny afsætningskanal, som giver os direkte adgang til både skoler og uddannelsesinstitutioner, som på sigt også kan udvikle sig til et direkte salg til private forbrugere.