Scandinavian Medical Solutions har en kommunikationspolitik, der giver investorer et løbende indblik i selskabets salg. De offentliggjorte ordrer i det nye regnskabsår indikerer en travl start på året.

Scandinavian Medical Solutions har i det nye regnskabsår, der løber fra start oktober 2023 til slut september 2024, offentliggjort i alt 8 ordrer. Til sammenligning offentliggjorde Scandinavian Medical Solutions fem ordrer i de første fire måneder af forrige regnskabsår. Disse fem offentliggjorte ordrer havde en samlet værdi på 11,5-19,0 mio. kroner, mens de 8 ordrer, som er offentliggjort i det nye regnskabsår, har en samlet værdi på 25,5-36,0 mio. kroner, hvoraf en af ordrerne omfatter en flerårig aftale med en værdi på over 8,5 mio. kroner.

De offentliggjorte ordrer giver dog ikke det endelige billede, idet selskabet også modtager ordrer, der har en mindre værdi end dem, som de er forpligtet til at offentliggøre jævnfør deres egen politik. I det seneste regnskabsår 2022/23 offentliggjorde Scandinavian Medical Solutions ordrer for i alt 73,5-110,5 mio. kroner, hvor der en flerårig aftale med en værdi på over 8,5 mio. kroner inkluderet.

Til sammenligning endte omsætningen for regnskabsåret på 191,2 mio. kroner. Baseret på midten af den samlede offentliggjorte ordreværdi gennem regnskabsåret 2022/23 svarer det til, at lidt under halvdelen af selskabets omsætning sidste år blev offentliggjort gennem meddelelser til markedet.

I indeværende regnskabsår 2023/24 forventer Scandinavian Medical Solutions at nå en omsætning på 210-230 mio. kroner med et EBITDA på 20-23 mio. kroner. Det svarer til en forventet omsætningsvækst på 10-20% samt en forventet fremgang i EBITDA på -5% til +9%. Baseret på de føromtalte offentliggjorte ordrer har Scandinavian Medical Solutions i årets første fire måneder offentliggjort ordrer svarende til en vækst på ca. 100% baseret på midten af intervallerne, hvoraf den store langtidsaftale på over 8,5 mio. kroner dog også trækker meget op.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at selvom Scandinavian Medical har oplevet fremgang i de offentliggjorte ordrer, kan selskabet samtidig have oplevet nedgang i de ikke-offentliggjorte ordrer. Den finansielle udvikling får vi et nærmere indblik i, når selskabet den 16. maj 2024 forventeligt offentliggør halvårsrapport. På billedet er samlet et overblik over udviklingen i selskabets annoncerede ordrer, siden de introducerede kommunikationspolitikken i februar 2022.