Danske SPENN Technology har udviklet en finansapp og et økosystem, der gør det muligt for personer med lav indtægt og formue, at komme ind i banksystemet.

De traditionelle banker har haft for store omkostninger forbundet med individer og virksomheder, hvis formue og indtægt er blandt de laveste i verdenen – et fænomen der har været særligt tydeligt i Afrika. Her gør SPENN Technology’s løsning en verden til forskel, da de muliggør en løsning, der matcher økonomien for millioner af mennesker, der får adgang til banksystemet markant billigere og i nogle tilfælde for første gang.

SPENN har haft et stort fokus på at udvide deres økosystem, så det blandt andet også kan stå for offentlige udbetalinger og løser mange af de problemer, som landende står overfor ifm. sikker opbevaring og flytning af penge mellem beholdninger i det offentlige, såvel som for private.

Det kan også ses i rangeringerne i App Store, hvor SPENN i Rwanda, som er et nøglemarked, er oppe som nummer 4 under kategorien finans. Herhjemme er top 4 positionerne besat af Google Wallet, Mobilepay, Lunar og PayPal på androidsystemet, hvor der er tale om meget prominente løsninger.

Jens Glaso, CEO i SPENN Technology skrev i denne forbindelse på LinkedIn:

Jeg er i ekstase over at dele denne fænomenale nyhed – SPENN har skudt op ad ranglisten. Vi har sikret os en flot fjerdeplads. Vi er nu den fjerde mest populære finansapp i Rwanda. Vores hjerter banker lidt hurtigere, og vores smil er bredere end nogensinde. Dette er ikke kun en imponerende placering; det er en milepæl, som bekræfter kraften ved engagement, innovation og et brændende ønske om at gøre en forskel.