Har du holdt sommerferie den seneste uge – og måske ikke fulgt udviklingen på aktiemarkedet i særlig høj grad? Så vil jeg anbefale at læse med her, da ugen har budt på en række spændende nyheder på de danske vækstbørser.

Helt i toppen finder vi Hove, som har oplevet en stigning på 50% gennem ugen. Hove har annonceret en markant opjustering af selskabets guidance for 2023, hvor de nu forventer at nå en omsætning på 175-190 mio. kroner med et positivt EBITDA på 25-30 mio. kroner. Dette skal sammenlignes med selskabets tidligere guidance, hvor de forventede en omsætning på 145-160 mio. kroner med et positivt EBITDA på 9-12 mio. kroner.

Digizuite har oplevet en stigning på 28%, efter de har modtaget et købstilbud fra Luxion Group. Opkøbstilbuddet er på 8,73 kroner per aktie, hvilket er samme kurs som selskabet blev noteret til i 2021, og ca. 37% over lukkekursen dagen inden annonceringen. Alefarm Brewing slutter feltet af top-3 aktier i denne uge med en stigning på 19%. Alefarm Brewing meddelte mandag, at de åbner op for faste rundvisninger på bryggeriet.

RISMA og Freetrailer har også begge haft en god uge på børsen med stigninger på hhv. 11% og 9%. RISMA har annonceret, at de har haft et positivt cash flow gennem første halvår, hvor de i samme ombæring opjusterede forventningerne for EBITDA for indeværende regnskabsår. Dermed forventer RISMA nu at nå et negativt EBITDA på 7,5-9,5 mio. kroner fra tidligere et negativt EBITDA på 9-13 mio. kroner. Freetrailer har præsenteret udlejningstal for det skæve regnskabsår 2022/23, som blev et nyt rekordår med over 907 tusinde udlejninger. Derudover kunne Freetrailer berette om en markant fremgang i Norge og Sverige i fjerde kvartal.

Scandinavian Medical Solutions har gennem ugen offentliggjort to store ordrer, der begge havde en værdi på 2,0-3,5 mio. kroner. Aktien er steget 6%. EgnsINVEST har præsenteret foreløbige hovedtal for andet kvartal af 2023, hvor selskabet bl.a. grundet øgede renteudgifter samt tomgang i flere erhvervslejemål måtte nedjustere sine forventninger til EBVAT til intervallet 19-19,8 mio. kroner fra tidligere 20,6-21,9 mio. kroner. Aktien er faldet 4%.

I bunden slutter Happy Helper med et fald på 17%. Faldet kan nok primært tilskrives, at aktien i sidste uge oplevede en stigning på hele 59% uden selskabsspecifikt nyt og begrænset handel. Happy Helper har dog præsenteret nøgletal for aktiviteten i juni måned, hvor de formidlede 3.481 rengøringer i Danmark og 132 i Tyskland. For det danske marked var det en fremgang på ca. 100 rengøringer. Happy Helper er desuden på vej til at blive afnoteret fra First North.