SPENN Technology hjælper mennesker med at få adgang til finansielle services via sin mobile banking app, som opererer på tværs af fire forskellige markeder i det sydlige Afrika i tæt samarbejde med lokale banker. Zambia er det største marked og SPENN forventer fremadrettet at kunne ekspandere til flere nye markeder.

I Zambia er SPENN Technology bl.a. aktive gennem datterselskabet Kazang Zambia, som i første halvår af 2023 realiserede en omsætningsvækst på 140% ift. samme periode sidste år, mens bruttoresultatet i samme periode blev løftet 126%. Gennem det seneste år har Kazang Zambia oplevet en stigende organisk transaktionsvolumen i deres Point-of- Sale (POS – små håndholdte betalingsautomater til online- og kortbetalinger) enheder med mere end 6 mio. transaktioner i snit pr måned og som i august 2023 har fået godkendelse af Bank of Zambia til at udbyde VISA kort transaktioner. Foruden den organiske vækst i transaktionsvolumen har selskabet også udvidet med 8.000 nye POS enheder og forventer at lancere yderligere op til 15.000 nye POS enheder.

I SPENN Zambia lød omsætningsvæksten på 80%, der blandt andet blev drevet af nye samarbejder, hvor selskabet også blev nomineret til to e-handelspriser. Dette inkluderer Fintech Innovation of the Year og eCommerce Innovation of the Year.

I Nigeria har SPENN datterselskabet NASENI SPENN, der er et fælles datterselskab mellem den nigerianske stat og SPENN Technology. NASENI SPENN har til formål at foretage offentlige udbetalinger herunder løn, pension mv., hvoraf de første udbetalinger officielt blev overført fra marts til maj, hvorfor NASENI SPENN har leveret Proof of Concept.

På markedet i Rwanda har SPENN oplevet tæt på en fordobling af antallet af virksomhedskunder, der også har resulteret i en omsætningsvækst på 90% i første halvår af 2023 ift. samme periode i 2022. I 2022 lancerede SPENN et mikrolånsprodukt, der har oplevet en efterspørgsel på 3,8 mia. RWF gennem mere end 11.400 transaktioner.

I Tanzania har SPENN et tæt samarbejde med I&M Bank om at skulle leve op til de højeste regulatoriske krav. Samarbejdet er blevet godkendt af Bank of Tanzania, og SPENN arbejder på at få aktiviteterne i gang på markedet.