Trophy Games er et af de danske vækstbørsselskaber, der har tilpasset sin strategi til øget fokus på bundlinjen grundet situationen på kapitalmarkedet. Trophy Games har dog siden 2019 leveret et positivt cash flow fra driftsaktiviteterne.

Den tilpassede strategi indebærer, at Trophy Games har ændret sit primære fokus fra toplinjevækst til vækst på bundlinjen. Kigger vi nærmere på Trophy Games’ kapitalsituation, havde de ved udgangen af tredje kvartal 2022 en likvid beholdning på 27,2 mio. kroner og ingen gæld, som det fremgår af selskabets Q3-højdepunkter. Dette er et fald på ca. 10 mio. kroner ift. årets start. For at få indblik i selskabets cash flow skal vi tilbage til halvårsregnskabet.

I halvårsregnskabet fremgår det, at Trophy Games har leveret et positivt cash flow fra driften i første halvår på 148 tusinde kroner. Alligevel er det samlede cash flow fra perioden negativt med 7,5 mio. kroner. Dette skyldes de investeringer, som Trophy Games har lavet gennem halvåret, der har en negativ indvirkning på 7,6 mio. kroner. De likvide beholdninger lød ved udgangen af første halvår på 30,3 mio. kroner. Trophy Games står dermed med et stærkt kapitalberedskab, hvor det de seneste år kun er blevet mindre, når Trophy Games har foretaget nye investeringer.

Trophy Games benytter aktivt sine likvide beholdninger til at opkøbe interessante selskaber. De har siden offentliggørelsen af virksomhedsbeskrivelsen opkøbt Xombat, Tiny Titan Studio og 80% af aktierne i PIU-PIU LT. Dertil har de lavet en publisheraftale med The Ranchers. Gennem opkøbene har Trophy Games fået ejerskabet over spiltitler som Airline Manager 4 og Sky haven. De har tidligere gjort det klart, at det kræver de helt rette selskaber og mennesker, før en investering er interessant. Alle opkøb bliver lavet med henblik på at styrke Trophy Games’ spilportefølje samt bidrage positivt til væksten på længere sigt.