Trophy Games meddelte i går efter markedsluk, at de som følge af et øget fokus på bundlinjen sænker sine omsætningsforventninger, men opjusterer forventningerne til EBITDA.

Trophy Games forventer nu at nå en omsætning på 48-51 mio. kroner mod tidligere 70-80 mio. kroner. Det svarer til en forventet omsætningsvækst på 16-23% sammenlignet med 2021. EBITDA forventes nu at nå 7,5-9,5 mio. kroner mod tidligere 4-8 mio. kroner. Det svarer til en EBITDA-vækst på 241-332%.

Særligt tre områder påvirker selskabets ændring af guidance. Selskabets store investering i år, The Ranchers, vil forventeligt blive lanceret næste år, og bidrager dermed ikke til omsætningen i år. Tidligere forventninger indebar, at selskabet skulle hente 10 mio. kroner i omsætning fra opkøb i 2022. Pro 11 er derudover gået ind i en ny fase, hvor markedsføringsbudgettet er blevet sænket, og fokus dermed er på EBITDA. Som følge af det lavere markedsføringsbudget vil omsætningen fra spillet falde, men EBITDA stige.

Samtidig har selskabets Warhammer spil oplevet udfordringer gennem året, og har ikke startet skaleringsfasen som forventet. Forsinkelsen har resulteret i, at omsætningen fra spillet forventes at være 9 mio. kroner lavere end tidligere forventet. Trophy Games vil lancere en PC-version og komme med en stor opdatering til mobilversion i dette kvartal.

Trophy Games’ ændrede fokus på bundlinjen skyldes den generelle usikkerhed i økonomien samt de svære forhold på kapitalmarkedet. Derfor ønsker Trophy Games at fastholde sin nuværende stærke kapitalsituation.