Den første handelsuge i 2023 er nu overstået, og ser vi på udviklingen for de danske vækstbørser, tyder det på, at januar-effekten kan have spillet en væsentlig rolle for udviklingen, hvor mange af aktierne har oplevet tocifrede procentstigninger.

Helt i toppen slutter Alefarm Brewing med en stigning på 76%. Alefarm Brewing meddelte onsdag, at de styrker sit samarbejde med MENY. Denne styrkelse består af en ny og mere konkurrencedygtig prisstruktur, som lanceres med forventning om at kunne fordoble den årlige afsætning i MENY-butikkerne på landsplan. Det var dog mandag og tirsdag, at Alefarm oplevede de store kursstigninger, hvor aktien steg hhv. 39% og 68%.

Med i toppen er også Odico, CS MEDICA, Enalyzer, ViroGates, SameSystem og Curasight, som alle er steget 21% eller derover. Hove slutter desuden ugen med en stigning på 12%, efter selskabet mandag meddelte, at Hove Brazil har modtaget en ordre på over 0,5 mio. kroner fra OEM i Brasilien, og forholdet til kunden fortsat bliver stærkere.

Freetrailer slutter ugen med en stigning på 3%, efter selskabet har indgået en ny aftale om levering af trailere til elektronikgiganten Elkjøp AS i Kongsberg og Notodden i Norge. I første omgang skal Elkjøp teste konceptet af i 6 måneder. Elkjøp i Norge har i alt ca. 150 varehuse, og selskabet står også ejermæssigt bag Elgiganten i såvel Danmark som Sverige, der allerede i dag har et udbredt samarbejde med Freetrailer omfattende i alt 240 trailers fordelt på 81 varehuse.

I bunden slutter Happy Helper, som har offentliggjort nøgletal for aktiviteten på den digitale platform i december 2022. Her formidlede selskabet 2.798 rengøringer på det danske marked og 110 rengøringer i Tyskland og Estland. Happy Helper sluttede ugen med et fald på 19%, efter den overordnede stemning ellers har været særdeles positiv. Dette kan relatere sig til januar-effekten, som beskriver en tendens til, at aktierne stiger i januar efter skatterelaterede salg i december.