Udsvingene på de danske vækstbørser kan være store, hvilket denne uge har været endnu et eksempel på. Desværre overordnet i den røde retning.

Blandt aktierne, som slutter ugen i grønt, er Risk Intelligence, Donkey Republic og Valuer. Risk Intelligence har været ude med flere nyheder, efter de i sidste uge offentliggjorde deres langsigtede 2025 strategi. Blandt denne uges nyheder er en femårig kontrakt med Navy Naval Information Warfare Center med en total kontraktværdi på ca. 1,7 mio. USD.

Donkey Republic og Valuer har begge været ude med nyheder på et organisatorisk niveau. Donkey Republic ansætter Morten Nybye-Petersen som COO med virkning fra starten af november 2022. Morten Nybye-Petersen kommer fra en stilling hos Penneo, hvor han desuden har arbejdet sammen med Donkey Republics nye CEO, Niels Henrik Rasmussen. Valuer har ansat Vindhesh Kumar som ny CEO, og har bl.a. erfaring fra selskaber som LG, Samsung og Philips.

Brain+ slutter ugen neutralt, efter selskabet har præsenteret regnskab for første halvår, og desuden har indgået et partnerskab med den tyske medtech distributør, Coopmed. Det medførte, at Brain+ kan lancere deres CST-Therapist Companion i Tyskland allerede i Q2 2023. Dette er 6 måneder tidligere end forventet.

I den nedre ende slutter Audientes, Onxeo og LED iBond, hvor flere aktier slutter med tocifrede procentfald. Dette gælder bl.a. Hypefactors, som ellers har annonceret, at Innovationsfonden støtter Hypefactors med næsten 1 mio. kroner til at støtte udviklingen af projektet ‘New Print PDF Processing Program’. Dataproces har også oplevet et tocifret procentfald, og har indgået en kontrakt med en kommune på MARC Fleksløn. Med denne kontrakt har 59 kommuner købt en eller flere SaaS-løsning hos Dataproces.

I et nyt stort innovationsprojekt, hvor Monsenso indgår, forventer Monsenso at 8,3 mio. kroner går til selskabet. Det nye projekt, som Innovationsfonden i løbet af tre år investerer 24 mio. kroner i, har til formål at udvikle og validere en skalerbar, digital platform til effektiv, decentral rekruttering af patienter, indsamling af patientdata og afvikling af studier. Projektet ændrede ikke på Monsensos guidance til 2022, men forventes at bidrage til øget vækst i 2023 og fremefter. Aktien sluttede ugen med et fald på 3%.