Endnu engang er det blevet fredag aften, og vi kan se tilbage på ugen der er gået på den danske vækstbørs.

Øverst slutter nynoterede Scandinavian Medical Solutions, som sammenlignet med tegningskursen stiger 10%. Movinn har ligeledes haft første handelsdag i denne uge, og slutter ugen med et fald på 23% sammenlignet med tegningskursen.

OrderYOYO og SPENN Technology har dog haft en hårdere uge end Movinn. OrderYOYO falder 37% efter selskabet har nedjusteret sine forventninger grundet situationen på det britiske marked. Det britiske marked er vigtigt for OrderYOYO, men udviklingen på det danske, irske og tyske marked forløber som planlagt.

SPENN Technology falder 79% efter selskabets aktier igen kan handles efter en længere suspendering. SPENN har desuden meddelt, at de er i gang med at planlægge en lancering i Uganda.

I toppen denne uge er også Risk Intelligence, Conferize, Jobindex og Shape Robotics. Sidstnævnte meddelte torsdag, at de har indgået et aftalememorandum med Global Education, som er en del af den største privatskoleoperatør i Sydøsteuropa, Lumina Foundation. Aftalen omhandler 5 Smart Labs, hvilket svarer til en værdi på op mod 3,5 mio. kroner, hvilket potentielt kan gøre aftalen til virksomhedens største ordre til dato.

RISMA, som stiger 4%, har også haft en begivenhedsrig uge. Tirsdag meddelte selskabet, at de byder IT Relation, som er en del af itm8, velkommen som ny kunde. Onsdag var selskabet igen nyhedsaktuelle, hvor de annoncerede et partnerskab med Nordic Compliance Group.

MapsPeople har i dag meddelt, at de åbner et kontor i Tyskland som et led af deres planer om markedsekspansion. BactiQuant har derudover igangsat strategisk udvikling af helt nyt vækstsegment, nemlig pharma.