Det er blevet fredag aften, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på den danske vækstbørs, hvor de røde farver har domineret.

ViroGates, RISMA og Alefarm Brewing er dog gået mod den negative stemning, og slutter ugen med en stigning på hhv. 34%, 8% og 7%. Hos ViroGates har bestyrelsesformanden, Patrik Dahlen købt aktier for ca. 225t kroner i løbet af ugen. FOM Technologies sluttede også ugen med et plus, efter selskabet er blevet tildelt en ordre på en coating linje fra Morrow Batteries, der er i gang med at opføre en batteri gigafabrik i Norge.

Flere selskaber har givet en kvartalsopdatering, herunder CS MEDICA, som har skævt regnskabsår, og derfor har offentliggjort tal for fjerde kvartal af selskabets regnskabsår. Her kunne selskabet i kvartalet præsentere en omsætningsvækst på 311% ift. samme periode sidste år. Aktien steg 5% gennem ugen. Audientes har været ude med tal for tredje kvartal, og kom inden kvartalsopdateringen med en nedjustering til selskabets omsætningsforventninger til 2022. Det skyldes bl.a., at ramp up fasen med en række partnere er blevet udskudt til første kvartal af 2023, hvilket også gælder lanceringen af selskabets nye produkt, Companion.

I den nedre ende finder vi SameSystem med et fald på 30%. SameSystem har umiddelbart ikke været ude med nogle selskabsspecifikke nyheder, men aktien faldt fredag knap 8% under en relativ stor volumen for aktien, hvor der blev handlet for over 300t kroner gennem dagen. SameSystem gik dermed til weekend med en markedsværdi på ca. 70,6 mio. kroner, og med en ARR på 50,9 mio. kroner ved udgangen af juni 2022 svarer det til en ARR-multipel på ca. 1,4x. Det er mig bekendt den laveste ARR-multipel på First North DK.

Størstedelen af aktierne slutter i rødt, hvor flere desuden har oplevet et tocifret procentfald.