Det er igen blevet weekend, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på de danske vækstbørser, hvor de to Spotlight-noterede selskaber, DanCann Pharma og Audientes slutter øverst.

DanCann Pharma har oplevet en kursstigning på 55% gennem ugen, men er fortsat nede med over 90% det seneste år. DanCann Pharma har offentliggjort regnskabstal for fjerde kvartal 2023, mens selskabet har kommenteret på legaliseringen af cannabis i Tyskland. Dette kan ligeledes have medvirket til ugens stigning til STENOCARE, der er steget 10%.

BactiQuant og Freetrailer har også haft en god uge på børsen med stigninger på hhv. 11% og 10%. BactiQuant har meddelt, at de i samarbejde med verdens største teknologiselskab indenfor Olie & Gas, SLB, laver den første kommercielle installation af selskabets on-line teknologi. Freetrailer har offentliggjort kvartalsrapport for andet kvartal af det skæve regnskabsår 2023/24, hvor selskabet fastholdt de forventninger, som blev opjusteret tidligere i februar.

Conferize har oplevet en kursstigning på 6%, efter selskabet har fremsendt et købstilbud om køb af minimum 15% og maksimalt 49% af aktiekapitalen i det danske AI selskab A2i Systems A/S. WindowMaster har oplevet en stigning på 5%, efter selskabet torsdag offentliggjorde to større ordrer, heriblandt en signifikant ordre til en af Europas ledende producenter inden for ovenlysvinduer. Nexcom er ligeledes steget 5%, efter selskabet har indgået en større aftale med Nordens største leverandør af it-løsninger til taxibranchen, Finn Frogne A/S. Denne aftale har en potentiel samlet årlig værdi på mere end 5 mio. kroner, som vil øge Nexcoms omsætning med ca. 30%.

FOM Technologies slutter ugen med en stigning på 2%, efter selskabet har opjusteret sine forventninger til omsætningen for 2023. FOM Technologies forventer nu at nå en omsætning på 78-79 mio. kroner. Tidligere ventede selskabet at nå en omsætning på 65-75 mio. kroner. MapsPeople har omvendt nedjusteret sine forventninger til ARR i 2023, hvor de samtidig præsenterede guidance for 2024. MapsPeople sluttede ugen med et fald på 6%.

I ugens bund slutter Seluxit, som har oplevet store udsving i starten af 2024. Aktien er faldet 34% gennem ugen, men er fortsat oppe med over 100% i år. Blandt ugens andre nyheder kan fremhæves, at Dataproces har indgået en kontrakt på selskabets SaaS-løsning MARC Afstemning med en større kommune, Risk Intelligence har offentliggjort regnskab for fjerde kvartal 2023, Monsenso har opdateret sine forventninger til 2023, hvor de samtidig offentliggjorde guidance for 2024 og Hove har modtaget to ordrer på over 500 tusinde kroner.