Wirtek offentliggjorde i går foreløbige nøgletal for tredje kvartal, der viste fortsat vækst. Alligevel måtte Wirtek nedjustere sine forventninger til 2023 som et resultat af udfordrende markedsforhold for flere af selskabets kunder.

Wirtek omsatte i tredje kvartal for 17,5 mio. kroner og realiserede et EBITDA på 1,2 mio. kroner, hvilket bringer den samlede omsætning i årets første tre kvartaler op på 52,9 mio. kroner svarende til en vækst på 10% ift. samme periode sidste år. EBITDA-resultatet for årets første tre kvartaler endte på 4,8 mio. kroner svarende til en tilbagegang på 24% ift. samme periode sidste år.

Wirtek har modtaget nye ordrer fra både eksisterende og nye kunder, som får sine fulde effekt på omsætningen i 2024, hvilket danner grundlag for en forventet tiltagende aktivitet i 2024. I tredje kvartal 2023 har svære markedsforhold hos selskabets kunder dog betydet, at Wirtek har nedjusteret sine forventninger til omsætningen, mens forventningerne til EBITDA er indsnævret til den nedre ende af det tidligere udmeldte interval. Wirtek forventer nu at nå en omsætning på 70-72 mio. kroner mod tidligere 73-78 mio. kroner med et EBITDA på 6-7 mio. kroner fra tidligere 6-9 mio. kroner.

I forretningsenheden Wireless Communication & Automation har Wirtek oplevet en vækst på linje med forventningerne, mens forretningsenheden Energy business har oplevet en stærk omsætningsvækst. De tre resterende forretningsenheder har dog performet under det forventede niveau.

Wirtek kommenterede i gårsdagens meddelelse også på den langsigtede Accelerate25XL strategi, hvor selskabet fortsat er på rette vej til at leve op til målsætningerne, der bl.a. dækker over at nå en omsætning på 130 mio. kroner i 2025 med et EBITDA på 18 mio. kroner. Wirtek forventer fortsat at nå en tocifret organisk omsætningsvækst i både 2024 og 2025, mens selskabets pipeline af potentielle opkøb er voksende. Wirtek forventer at gennemføre endnu et opkøb i strategiperioden for at nå omsætningsmålet på 130 mio. kroner i 2025.

Accelerate25XL-strategien er dermed intakt, hvor både de finansielle og operationelle målsætninger fastholdes. Den endelige rapport for tredje kvartal 2023 vil blive offentliggjort den 8. november 2023.