Wirtek er et af de selskaber på First North, som leverer sorte tal på bunden. Samtidig er det også et af de selskaber, som udbetaler udbytte, og fortsat leverer høje vækstrater.

Af andre selskaber, som leverer sorte tal på bunden, kan bl.a. nævnes Jobindex, Trophy Games og EgnsInvest.

Wirtek-aktien er steget pænt de seneste år. I midten af 2020 blev aktien handlet omkring kurs 5,4, hvor aktien ved udgangen af 2020 blev handlet over kurs 13. Kursen blev dermed mere end fordoblet på få måneder, hvilket af naturlige årsagen kan få en investor til at tænke, om aktien steg for meget på kort tid.

Det er der selvfølgelig ikke et objektivt svar på, men når man sammenligner aktiekursen YoY med den fundamentale udvikling hos Wirtek, er der et interessant sammenhæng. Tages der udgangspunkt i omsætningen, som i perioden fra 2012-2020 i gennemsnit er steget ca. 20% om året, har der været en relativ god sammenhæng mellem aktiekursen ultimo året og omsætningen.

Beregnes der er en korrelationskoefficient mellem omsætning og aktiekurs, svarer det til en korrelationskoefficient på 0,9803, hvor 2021 er medregnet ud fra et estimat. Korrelationen mellem nøgletal som EPS og aktiekursen samt resultatet før skat og aktiekursen giver ligeledes en meget tæt sammenhæng.

Det betyder, at der historisk har været en evident sammenhæng mellem Wirteks aktiekurs og de fundamentale forhold. Med en klart defineret vækststrategi frem mod 2025, bliver det spændende at følge, om Wirtek-aktien fortsætter denne udvikling.