Første uge af 2022 er nu overstået på det danske aktiemarked, hvorfor vi kan se tilbage på ugen der er gået på den danske vækstbørs.

Ugen har budt på mange store udsving, hvor Shape Robotics og Stenocare begge stiger 58% eller derover. Shape Robotics stiger 60% efter selskabet startede året med at opjustere sine forventninger. I samme omgang meddelte selskabet, at de i 2022 forventer at omsætte for 42-47 mio. kroner i 2022. I 2021 forventer selskabet at omsætte for 17-18 mio. kroner mod tidligere udmeldte forventninger på 14-17 mio. kroner.

Stenocare har i dag meddelt, at de efter en lang periode med intenst samarbejde med blandt andet Lægemiddelstyrelsen, igen har fået godkendt et nyt produkt som er det eneste medicinsk cannabisolieprodukt i Forsøgsordningen. Dermed kan STENOCARE atter udnytte fordelene ved at være ”first mover”.

Odico, Alefarm Brewing, NORD.investments, LED iBond og Brain+ har også alle haft en god uge med stigninger på over 20%. LED iBond har meddelt, at deres CFO træder tilbage fra sin stilling af personlige årsager. Alefarm Brewing har ansat en Head of Sales med erfaring som Senior Regional Manager i Export & License-afdelingen hos Carlsberg. Han har i løbet af de sidste 3,5 år haft ansvaret for de kommercielle eksport- og licensaftaler hos bryggeriet, senest med fokus på Vesteuropa, og tidligere med fokus på de afrikanske og latinamerikanske markeder.

Blandt andre nyheder har Konsolidator givet en status på fjerde kvartal af 2021, hvor selskabet i december havde sin bedste måned nogensinde målt på antallet af nye kunder. Selskabet voksede i 2021 sin ARR med 70%, og havde ved udgangen af 2021 en ARR på 13,6 mio. kroner med 224 kunder fordelt over 18 lande.

OrderYOYO, Digizuite og DedeciAct har desuden også været ude med nøgletalsrelaterede opdateringer til markedet. Konsolidator ender ugen med en stigning på 17%, hvor OrderYOYO, Digizuite og DecideAct stiger hhv. -4%, 5% og 6%.

I den anden ende har Freetrailer taget en puster med et fald på 10% efter de store stigninger gennem 2021, hvor aktien var den bedst performende danske aktie.