Brain+ kunne i går meddele, at de har åbnet for adgang til version 2.0 af CST-Assistenten på det danske marked til at støtte afholdelsen af CST-gruppesessioner for mennesker med demens.

Den nye version byder på markante opgraderinger hvad angår indhold, brugervenlighed og funktionalitet, og produktet er blevet gjort tilgængeligt for eksisterende kunder og vil blive introduceret til nye potentielle kunder blandt de danske kommuner. Processen med at få færdigudviklet og certificeret den engelske udgave af den nye produktversion som medicinsk software skrider frem som planlagt, og Brain+ forventer at kunne frigive den engelske CST-Assistent v2.0 på det britiske marked i slutningen af Q3 2024.

CST (Kognitiv stimulationsterapi) er den førende evidensbaserede ikke-farmaceutiske behandling mod demens, og metoden anbefales af World Alzheimers Association og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til global implementering. Den danske version 1.0 af CST-Assistenten blev i 4. kvartal 2022 stillet til rådighed for CST-terapeuter med sigte på at teste brugervenlighed og generere feedback, hvilket har ført til 6 salgskontrakter med 4 kommuner. Udgivelsen af ​​version 2.0 introducerer flere nye produktegenskaber og funktionelle forbedringer, der har til formål at gøre forberedelsen af ​​CST-sessioner nemmere og hurtigere, øge fleksibiliteten og troværdigheden i udførelsen af ​​terapien og tilbyde en samlet mere personlig oplevelse for CST-terapeuter og personer med demens, der modtager CST.

I denne forbindelse udtaler selskabets Chief Strategy & Innovation Officer, Simon Nielsen:

Den danske udgivelse af version 2.0 af CST-Assistenten er en vigtig milepæl i vores stræben efter at give bedre behandlingsmuligheder til mennesker med demens. Denne nye version er udviklet i tæt samarbejde med CST-terapeuter og demenseksperter i både Danmark og Storbritannien – og vi er blevet mødt med solid anerkendelse for relevansen af ​​vores løsning. Med udgivelsen af den danske udgave af denne markant opskalerede produktversion nu på plads, er vores fokus på at få den engelske udgave certificeret som medicinsk software til planlagt lancering i Storbritannien inden udgangen af ​​3. kvartal.