Inden vi gik ind i 2021, spurgte vi i vores Facebookgruppe hvilke danske minibørsaktier, som medlemmerne havde størst tiltro til i 2021.

Nu hedder måneden oktober, og inden vi aner det, hedder året 2022. Derfor vil vi nu se tilbage på, hvordan de aktier, som folk troede mest på blandt de danske minibørsaktier i 2021, har klaret sig indtil nu. Meningsmålingen, som indlægget tager udgangspunkt i, kan findes her.

Wirtek

Wirtek var den aktie, som flest havde tiltro til i 2021. I går d. 6. oktober lukkede aktien i kurs 18, og er dermed oppe 37% ÅTD. Det har dermed været et godt år for aktien, hvor der også har været flere spændende nyheder.

I starten af året offentliggjorde Wirtek sin 2025-strategi, som de hurtigt begyndte at eksekvere på. Her fremgik det, at de frem mod 2025 vil opnå en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 30%. Dette ville de opnå til dels gennem organisk vækst og opkøb. I april kunne Wirtek meddele, at de havde opkøbt en virksomhed i Rumænien, som medførte en større opjustering. Opkøbet af virksomheden, CoreBuild medførte ligeledes endnu en opjustering i august, da integrationen af selskabet er gået rigtig godt. Derfor guider Wirtek lige nu med at opnå en omsætningsvækst i 2021 på 61%-65%.

Wirtek har senest annonceret, at en stor kunde i USA skal betjenes af Wirtek inden for cybersikkerhed. Denne nyhed kan du læse mere om her.

Dataproces

Mange havde ligeledes tiltro til Dataproces ved udgangen af 2020. Aktien lukkede d. 6. oktober i kurs 7, hvorfor aktien er faldet ca. 36% ÅTD. Selvom aktien er faldet, har det været et år med mange nyheder. Dog måtte selskabet tilbage i februar nedjustere sine forventninger, hvilket sendte aktien ned og resulterede i et negativt momentum for aktien.

Dataproces har en politik for nyheder, der gør, at investorerne modtager mange opdateringer fra selskabet. Derfor er det som investor nemt at følge udviklingen, men heller ikke lige så kurspåvirkende, når der kommer en nyhed, da det for alle virksomheder er en nødvendighed, at der kommer kunder ombord.

Efter Corona nu er begyndt at fylde mindre, virker det til, at Dataproces igen er tilbage til normalen. I 2021/22 guider selskabet med at nå en omsætning på 25-30 mio. kroner og levere en positiv EBITDA på 2-7 mio. kroner.

DecideAct

DecideAct indtog tredjepladsen over danske minibørsaktier, som medlemmerne havde mest tiltro til i 2021. D. 6. oktober lukkede aktien i kurs 9,5 svarende til et fald på 34% ÅTD. DecideAct var den sidste børsnotering, der blev noteret på First North DK i 2020, og blev noteret d. 16. december. Hvorvidt dette har betydning for medlemmernes tiltro, er ikke til at sige.

DecideAct har leveret flere nyheder i løbet af året, herunder blandt andet nye kunder på nye markeder og i nye segmenter. DecideAct har blandt andet indgået sin første kontrakt i den danske uddannelsessektor, og er trådt ind på det canadiske marked. Ved seneste halvårsregnskab kunne DecideAct meddele, at de følger planerne.

FOM Technologies 

FOM Technologies har ligesom de andre aktier heller ikke haft et kedeligt år på børsen. D. 6. oktober lukkede aktien i kurs 49,2 svarende til en stigning på 17% ÅTD.

FOM Technologies har leveret en række nyheder, herunder nye ordre, distributionspartnere og projekter. En af de mest væsentlige nyheder, som bragte en stor stigning i aktien, var den historiske milepæl, som blev offentliggjort d. 9. september. Her meddelte selskabet, at de som det eneste ikke-amerikanske selskab kommer med i et amerikansk statsfinansieret videnskabskonsortium af Fortune 500 virksomheder og universiteter. Andre deltagende virksomheder er f.eks. Microsoft, Amazon og Applied Materials.

Læs også: FOM Technologies: Historisk milepæl.

Selskabet har desuden også fremrykket sin go-to-market strategi i Indien, og ansat Sanjay Sharma som Head of Sales i Indien. FOM Technologies ser et stort kommercielt potentiale i Indien, hvorfor det kan være spændende at følge.

Penneo

Penneo indtog femtepladsen på listen, og lukkekursen d. 6. oktober var 36,05, hvorfor aktien er faldet 20% ÅTD. Penneo har ellers opjusteret sine forventninger to gange i år, og guider lige nu med at nå en ARR på 56-60 mio. kroner  i 2021.

Penneo har ligeledes præsenteret ønsket om at skifte til hovedbørsen ifm. årsrapporten for 2021, som offentliggøres i første kvartal af 2022. I samme omgang vil selskabet hente yderligere kapital vækst, hvor noteringen på hovedbørsen samtidig åbner op for flere nationale og internationale institutionelle investorer.

I september er der kommet to nye analyser på selskabet fra hhv. ABG og Redeye. Begge analyser var overordnede positive på aktien, og inkluderede pæne kurstargets. Begge analyser kan du læse mere om her.