Brain+ har i dag meddelt, at de har indgået et samarbejde med Malteser Hilfsdienst. Projektet et det første tyske projekt for selskabet, hvor produktet vil blive afprøvet hos demensramte i Tyskland. Brain+ har i forvejen en samarbejdsaftale med tyske RoX Health.

Aftalen indebærer en to måneders prøveperiode med den tyske version af Brain+’ tyske version af CST-Therapist Companion. Her vil CST-Therapist Companion blive tilbudt på en af Malteser Hilfdiensts demens-caféer, hvor der generelt kan findes support- og omsorgsservices for folk med demens.

Malteser Hilfsdienst er en stor udbyder af demensservices, hvor organisationen har 100 demens-caféer fordelt over Tyskland, hvor de kan findes under navnet Café Malta. Velgørenhedsorganisationen har mere end en million medlemmer og sponsorer, der gør det til en meget indflydelsesrig organisation på området.

Det estimeres, at der i Tyskland er 1,5 mio. mennesker, der lever med demens, hvoraf 1 mio. er mild til moderat demens. Det er mild til moderat demens, som er målgruppen for Brain+’ produkter indenfor kognitiv stimulationsterapi, hvor markedet estimeres til at være 400 mio. EUR.

I Tyskland kan det være svært at få diagnosen og den rette hjælp, da der ikke findes officielle behandlingsfaciliteter for demens, som en læge kan henvise til, når det kommer til mild og moderat demens. Derfor er der en række aktører som Malteser Hilfsdiens, der har oprettet en række tilbud til disse personer, hvor der kan blive givet en specialiseret hjælp og support mod de mennesker, der er blevet ramt af demens. Det kan være en stor hjælp for den enkelte samt familien, når personen med demens fortsat bor hjemme.

Ifm. aftalen udtaler CEO, Kim Baden-Kristensen:

It is a real privilege to work with an organization like Malteser Hilfsdienst that is truly enabling a welcoming and supportive social environment for people with dementia and their families. We believe CST-Therapist Companion has attractive potential to support Malteser’s services and thereby help the large group of people with mild-to-moderate dementia in Germany.