Brain+ har i dag meddelt, at de har sikret væsentlige dele af CST-Therapist Companion som såkaldt intellectual property i EU og UK.

Det betyder, at Brain+ nu har beskyttelse af design- og brugerinterface-elementerne bag CST-Therapist Companion, og derfor er beskyttet mod kopiering ved lov. Det er et vigtigt skridt, der sikrer den konkurrencemæssige fordel, Brain+ har som first mover på markedet for digital kognitiv stimulationsterapi, og gør teknologien mere interessant for potentielle partner.

Siden introduktionen af den første version af CST-Therapist Companion i 2022 har Brain+ oplevet en positiv modtagelse af produktets simple og intuitive brugerflade. Det er dog en konstant proces at optimere produktet på baggrund af både den feedback, som selskabet får fra markedet, og de forskningsmæssige fremskridt, der opnås i forståelsen af kognitiv stimulationsterapi. Produktet har siden lanceringen nu nået et niveau, der tilskynder en beskyttelse af designet og de vigtigste elementer af softwaren i CST-Therapist Companion. Det gør det sværere for konkurrenter at udvikle et erstattende produkt, der kan overtage den markedsposition, som Brain+ er ved at opbygge.

I denne forbindelse skriver selskabet:

IP protection is extremely important for a growth company and core to attracting pharma partners. For new innovative products like Brain+’ suite of CST-based digital therapeutics, the probability of commercial success and the valuation is considerable influenced by whether the essential technology and product elements are legally protected. Design protections and patents form one of several important building blocks to achieving this.