Det er blevet weekend, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på de danske vækstbørser, der igen har budt på flere spændende nyheder.

I toppen slutter Cessatech med en stigning på hele 62% efterfulgt af OrderYOYO, som oplevede en stigning på 31% gennem ugen. OrderYOYO var sammen med Hove og Scandinavian Medical Solutions blandt finalisterne til at vinde prisen som Årets børsnoterede vækstvirksomhed i 2023 til årsmødet hos Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder. Prisen blev uddelt onsdag i denne uge, og gik til Scandinavian Medical Solutions.

Ugen har derudover budt på tocifrede procentstigninger til DanCann Pharma, Dataproces, Scape Technologies og DecideAct. DecideAct kunne torsdag annoncere resultatet af selskabets netop overståede rights issue, hvor de lykkedes at hente maksimumudbuddet på 12 mio. kroner. DanCann Pharma oplevede i sidste uge et fald på hele 59%, efter selskabet præsenterede en ny strategisk retning for selskabet, der indebar, at DanCann Pharma stopper produktionen af medicinsk cannabis for alene at fokusere på distribution.

Efter et par regnskabstunge uger har den netop overståede børsuge været mere stille, hvor Monsenso som det eneste selskab på de danske vækstbørser har præsenteret halvårsregnskab for første halvår. Monsenso realiserede i første halvår en omsætningsvækst på 70% til 4,4 mio. kroner, og fastholdte sine forventninger til helåret.

I bunden denne uge slutter BactiQuant med et fald på 21%. BactiQuant udbyder i dag nye aktier, hvor eksisterende aktionærer kan tegne nye aktier i kurs 3,5. BactiQuant kunne i slutningen af ugen offentliggøre en ny milepæl for selskabet, idet BactiQuant indgik en aftale med den hidtil største internationale partner indenfor innovative vandløsninger og vandteknologi. Kunden er en global Fortune 1000 vandteknologivirksomhed.

Blandt ugens andre nyheder kan fremhæves, at Odico har annonceret en ordre fra Arkil, der bekræfter det vellykkede pilotprojekt, der blev iværksat tidligere i år, Wirtek har underskrevet en ny kontrakt med en eksisterende kunde i USA i elbilindustrien, Shape Robotics har modtaget en ordre på i alt ca. 27 mio. kroner som en del af rammeaftalen med Network One Distribution, mens Hove har fortsat sin nyhedsstrøm af ordrer på tværs af markeder.