DanCann Pharma har en distributionsaftale med Tetra Bio-Pharma, som er en førende aktør indenfor udviklingen af cannabinoid-afledte lægemidler.

Tetra Bio-Pharma er et canadisk firma, som samarbejder med FDA og Health Canada på deres kliniske forsøg. Distributionsaftalen gælder for 3 forskellige produkter (Reduvo ™ Adversa® og Qixleef ™), og gør sig gældende for hele norden (Danmark, Norge, Sverige, Finland og Tyskland).

Tetra Bio-Pharma kunne i går meddele, at European Medicines Authority (EMA) Committee for Orphan Medicinal Products (COMP), afgav en positiv udtalelse om virksomhedens Qixleef, som en potentiel behandling til Complex Regional Pain Syndrome (CRPS).

CRPS er en kronisk smertetilstand, hvor man har nervesmerter. Det er som oftest grundet en beskadigelse i nervesystemet eller smertesystemet, om man vil. Det giver smerter, selvom kroppen egentlig ikke fejler noget, der hvor man oplever smerten. Dette kaldes også neuropatiske smerter.

Den positive udtalelse fra COMP vil blive sendt til Europa-kommissionen, som forventes at tildele Qixleef titlen, som værende et ”Orphan Drug”. Det betyder at Qixleef anses som værende et lægemiddel, som ikke er udviklet grundet økonomisk gevinst, men for at hjælpe det offentlige sundhedssystem. Det tildeles lægemidler, som ikke vil være rentable at fremstille uden statsstøtte, grundet en sygdoms sjældenhed. Det giver en lang række fordele for selskabet at have et lægemiddel kategoriseret, som værende et Orphan Drug.

COMP fastslog, at Qixleef kvalificerer sig som værende et Orphan Drug til CRPS på 3 parametre. 1) lægemidlet er beregnet til at behandle en kronisk invaliderende tilstand. 2) den anslåede forekomst af denne sjældne tilstand er 4,4 ud af 10.000 personer i EU. 3) tilgængelige data fra publiceret litteratur viser forbedring af perifer neuropatisk smerte hos patienter behandlet med cannabinoidbaserede lægemidler.

Hvis det bliver godkendt ved den europæiske kommission, så bringer det Tetra Bio-Pharma markant tættere på at kunne distribuere produktet i Europa sammen med DanCann Pharma.