I løbet af august har vi set lidt nærmere på likviditeten på First North DK. Nu er det blevet tid til at se på Spotlight DK, hvor seks danske virksomheder er noteret.

Cessatech, CS MEDICA, Curasight, DanCann Pharma, Freetrailer og Risk Intelligence er alle noteret på Spotlight DK. Audientes er ligeledes i gang med at skifte fra First North til Spotlight. Spotlight er angiveligt i kontakt med flere selskaber om et potentielt skifte, hvorfor det for os private investorer nok bliver mindst lige så vigtigt at følge udviklingen på Spotlight børsen.

Spotlight Stock Market er en svensk børs, hvor Spotlight DK er en dansk afdeling, der blev oprettet i 2018. På Spotlight DK kan du dermed handle i danske kroner, selvom det er en svensk børs. Hvis vi kigger nærmere på likviditeten for de seks Spotlight-selskaber, skiller den sig en smule ud fra First North DK.

Spotlight selskaberne har nemlig en relativ høj likviditet sammenlignet med First North DK selskaberne. Det gør det lettere for de private at handle, da aktierne er mere omsættelige, og dermed lettere at købe og sælge. Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at der på First North DK er noteret mange flere selskaber end på Spotlight DK, hvorfor man heller ikke bør sammenligne den gennemsnitlige likviditet en-til-en. Men hvem har haft den højeste likviditet på Spotlight DK i 2022 indtil videre?

Mest handlede Spotlight DK aktier i 2022

Den mest handlede aktie på Spotlight DK i 2022 er Freetrailer med en gennemsnitlig daglig handel på ca. 369k kroner. Handlen er opgjort fra d. 3. januar til d. 23. august, og de seks selskaber fordeler sig således:

  1. Freetrailer (369k)
  2. DanCann Pharma (294k)
  3. CS MEDICA (241k)
  4. Curasight (221k)
  5. Cessatech (89k)
  6. Risk Intelligence (44k)

Hvis vi skal se denne handelslikviditet relativ til First North, var SPENN den mest handlede aktie på First North i min tidligere opgørelse med en gennemsnitlig daglig omsætning på 395k. Dernæst kom Shape Robotics med en gennemsnitlig daglig omsætning på 311k, hvilket placerer Freetrailer på en andenplads, hvis vi skulle lave et samlet overblik kombineret med First North og Spotlight.

DanCann Pharma og CS MEDICA indtager anden- og tredjepladsen. DanCann Pharma havde særligt i starten af året en høj handelslikviditet, hvor der på årets første handelsdag blev omsat aktier for ca. 4,35 mio. kroner. Indtil d. 19. august var det også den største handelsdag for en Spotlight DK-aktie i 2022. CS MEDICA oplevede dog en stor handelsdag d. 19. august, hvor der blev handlet aktier for over 7,5 mio. kroner, hvilket med god sandsynlighed ender som den største handelsdag i 2022 for en Spotlight DK-aktie. August har generelt stor indflydelse på, at CS MEDICA indtager tredjepladsen, idet CS MEDICA alene fra den 1-23. august har haft en gennemsnitlig daglig omsætning på over 1,3 mio. kroner.

Handelslikviditet på Spotlight DK 2022 (til 23 aug)