Erria har i dag offentliggjort sin halvårsrapport for 2023, hvor de kunne præsentere en omsætningsrekord med en vækst på hele 92% sammenlignet med samme periode sidste år.

Erria har således realiseret en omsætning i første halvår på 94,7 mio. kroner mod 49,4 mio. kroner i samme periode sidste år. Derudover har Erria realiseret et EBITDA på 4,4 mio. kroner samt et EBIT på 3,7 mio. kroner. Med dette resultat fastholder Erria sine forventninger for helåret, hvor de forventer at nå en omsætning på 170-185 mio. kroner med et EBITDA på 5-8 mio. kroner og et EBIT på 4-7 mio. kroner.

Forventningerne til et lavere resultat end i 2022 skyldes dels usikkerhed grundet de makroøkonomiske udfordringer, dels at selskabet foretager bevidste investeringer i depotudvidelser i ECS-forretningen for at kunne imødekomme den forventede efterspørgsel, når containermarkedet forbedres de kommende år.

Datterselskabet Mermaid Maritime Vietnam har haft sit bedste halvår siden etableringen i 2004 som bl.a. skyldes indgåelse af aftaler om større projekter, herunder levering af sikkerhedsudstyr til PTSC (PetroVietnam), Qatar Petroleum og britiske Harbour Energy. Selskabet oplever stadig en stærk ordreindgang og har en god ordrebog, som rækker langt ind i 2024.

Erria Container Services har oplevet en faldende efterspørgsel efter varer i 2023, hvor høj inflation og rentestigninger har fået forbrugerne til at holde på pengene, hvilket har skabt bugnende lagre, der ikke i samme omfang skal fyldes op. Det betyder faldende container volumen, som rammer ECS, og selskabet forventer at udviklingen med faldende volumener og efterspørgsel i containermarkedet vil fortsætte ind i 2024. ECS har investeret i et nyt topmoderne depot, der er strategisk placeret og designet til at imødekomme den forventede efterspørgsel, når containermarkedet igen begynder at vise tegn på bedring.

Cathay Seal har klaret sig godt i det nedadgående containermarked, hvilket skyldes en kombination af lange kontrakter med større containerrederier samt at RFID-segmentet er vokset i første halvår, hvor Cathay Seal bl.a. har leveret RFID-seals til de ghanesiske toldmyndigheder. Erria er desuden fortsat travlt beskæftiget med drift af Ørsted flåden, herunder dokninger og installation af anlæg til behandling af ballastvand på alle Ørsted-skibe.