FOM Technologies meddeler i dag, at det USA-baserede Illumina Inc. tildeler FOM Technologies en ordre på selskabets flagskibs slot-die coating udstyr. Ordren er den første til en global virksomhed, der ønsker at afprøve FOM Technologies R/D-udstyr indenfor MedTech.

Salget blev opnået i samarbejde med selskabets amerikanske distributør, og systemet er planlagt til levering i 2022. Illumina aftalen udgør et strålende eksempel på FOM Technologies’ muligheder indenfor MedTech-området. Illumina udvikler, producerer og markedsfører integrerede systemer til analyse af genetisk variation og biologisk funktion, og Covid-19 testsæt er en vigtig indtægtskilde.

Illumina hovedkvarter er beliggende i San Diego – Californien (USA). Selskabet er noteret på NASDAQ-børsen i USA under ticker-koden ILMN. Nyheden ændrer ikke på selskabets økonomiske forventninger til året, som blev opjusteret ifm. selskabets halvårsregnskab. FOM Technologies forventer at nå en omsætning på 33-36 mio. kroner med et positivt EBITDA på 1-3 mio. kroner.