FOM Technologies meddelte ifm. deres årsregnskab for 2021, at de arbejder mod en notering på hovedmarkedet i 2023.

I 2021 leverede FOM Technologies et rekordresultat, efter de mere end tredoblede omsætningen med et positivt resultat før skat på 1,6 mio. kroner. På baggrund af udviklingen siden noteringen på First North i 2020, beskrev FOM Technologies ifm. årsregnskabet, at de agter at arbejde mod en notering på Nasdaq Main Market i 2023.

Men hvad betyder det egentligt for investorerne, at FOM Technologies ønsker at skifte til hovedmarkedet? Overordnet er det positivt nyt for investorerne, at et selskab ønsker at rykke op på hovedbørsen. Årsagen hertil er, at det åbner op for en række nye investorer, heriblandt større udenlandske investorer, pensionsselskaber og lignende. Det betyder samtidig, at aktiens likviditet forventeligt vil stige.

Der er også nogle væsentlige forskelle ved at investere i et selskab på First North og hovedbørsen. Dette skyldes, at aktier på First North anses som værende unoterede aktier, hvorimod aktier på hovedbørsen anses som værende noterede aktier. Dette har en skattemæssig betydning, men ellers er det ikke noget, som påvirker investorerne synderligt.

Overordnet vil du som investor derfor beholde dine aktier, som grundlæggende har samme værdi. Du vil dog formentligt se en højere handelsvolumen, hvilket gør dine aktier mere omsættelige. Derudover er en hovedbørsnotering en ny milepæl, da det indikerer, at det går fremad. FOM Technologies er ligeledes et af de selskaber, som baseret på seneste regnskabsår følger deres vækststrategi.