GreenMobility meddelte fredag efter markedsluk, at selskabet er lykkedes med at hente 26,2 mio. kroner i frisk kapital gennem udstedelse af nye aktier til eksisterende samt nye investorer.

Kapitaludvidelsen skete gennem en rettet emission uden fortegningsret for eksisterende investorer. Investorerne er eksisterende institutionelle investorer, nye private investorer, ledelsen og bestyrelsen. I alt udstedes der 889.707 nye aktier til kurs 29,5. Kursen svarer til en rabat på 7% ift. lukkekursen forud for den rettede emission. Det forventes, at de nye aktier handles sammen med de eksisterende aktier fra den 29. december 2023.

GreenMobility præsenterede tidligere i december en strategisk opdatering, hvor selskabet annoncerede intentionen om at rette størstedelen af ressourcerne til det danske marked med ambitionen om at nå profitabilitet på koncernniveau i 2024. Dette skete efter den primære konkurrent i København, Share Now, har valgt at trække sig ud af markedet.

Den opdaterede strategi indebærer, at GreenMobility vil trække sig tilbage fra Finland og Holland, og alene være til stede i København, Aarhus samt i et begrænset omfang i Belgien. GreenMobility vil flytte 300 biler fra de internationale markeder over til det danske marked, hvor bilerne oplever en væsentlig højere omsætning per bil. GreenMobility vil efter flytningen have mere end 1.000 biler i København og have en samlet flåde på omkring 1.400 biler fordelt på København, Aarhus og Belgien.