Det er blevet tid til den ugentlige status over udviklingen på de danske vækstbørser, hvor ViroGates sammen med Dataproces og OrderYOYO indtager placeringen som de tre bedst performende aktier i en begivenhedsrig uge.

ViroGates er steget 25% gennem ugen, efter selskabet har gennemført en fortegningsemission, der har sikret selskabet 13,9 mio. kroner før omkostninger i frisk kapital. Dataproces har offentliggjort halvårsregnskab for det skæve regnskabsår 2023/24, hvor selskabet præsenterede en omsætningsvækst på ca. 50% ift. samme periode sidste år, mens også bundlinjen blev markant forbedret med et EBITDA på 0,1 mio. kroner mod -4,4 mio. kroner i samme periode sidste år.

Brain+, Q-Interline og Wirtek har også haft en god uge med stigninger på hhv. 14%, 13% og 10%. Brain+ har i ugens løb bl.a. annonceret en salgsaftale med Københavns kommune, som er den største danske kommune, og estimeres at dække omkring 10% af danskere med demens. Brain+ meddelte samtidig, at de forventede at kunne præsentere yderligere salgskontrakter inden udgangen af måneden.

RISMA, Konsolidator, Trophy Games, Freetrailer og FOM Technologies er også blandt de aktier, som har oplevet stigninger gennem ugen. Både RISMA, Konsolidator og Freetrailer har offentliggjort insiderhandler, hvor ledende personer har købt aktier, og dermed vist en tiltro til selskabet. RISMA har nu alene i fjerde kvartal 2023 udsendt syv selskabsmeddelelser med insiderhandler fra ledende personer.

Trophy Games har udsendt et CEO Letter med fokus på de strategiske fokusområder for 2024, hvor selskabet vil fortsætte med at udvikle transportserien, mens selskabet senere på ugen offentliggjorde forventninger til det kommende regnskabsår, 2024. FOM Technologies har gennemført en rettet emission til en mindre gruppe af institutionelle investorer, herunder ATP og BankInvest, som har sikret selskabet 43,6 mio. kroner før omkostninger i ny kapital.

WindowMaster slutter ugen uændret, efter selskabet har sænket sine forventninger til 2023, og samtidig meddelte, at selskabet forventer at nå en omsætningsvækst på 5-10% i 2024. Derudover overvejer selskabet muligheden for at rykke op på hovedbørsen inden udgangen af 2026. Alefarm Brewing har også nedjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2023.

DecideAct har indgået en kontrakt med Omada, som vil benytte DecideActs digitale platform til at administrere virksomhedens strategiske initiativer. Swiss Properties Invest har gennemført en kapitalforhøjelse, der sikrede selskabet 6,5 mio. kroner. De nye aktier blev udstedt til en pris på 108,5 kroner per aktie, hvilket var et pænt stykke over lukkekursen på 94 kroner. Hydract har desuden modtaget yderligere en ordre til mejeriindustrien, som bragte den samlede ordrebeholdning op på 10 mio. kroner til netop mejeriindustrien til levering i første halvår af 2024.