GreenMobility har i dag meddelt, at de har indgået en aftale med det hollandske delebilsselskab MyWheels.

I december 2023 offentliggjorde GreenMobility en strategiopdatering, der indebar, at selskabet over de kommende måneder ville ekspandere signifikant i København, mens de ville lukke eller frasælge virksomhedens aktiviteter i Holland og Finland. I forlængelse af denne strategi har GreenMobility indgået en aftale med MyWheels, hvor alle hollandske GreenMobility kunder har mulighed for at blive flyttet til MyWheels platformen, mens også ansatte vil have muligheden for at blive ansat i MyWheels koncernen.

I tråd med strategien vil GreenMobility i løbet af første kvartal 2024 udvide bilflåden i København til mere end 1.000 el-biler. Udover den positive miljømæssige effekt fra el-bilerne, vil ekspansionen også være med til at nedbringe trafikken i den danske hovedstad, da en delebil ifølge flere studier kan erstatte mere end fem privatbiler.

GreenMobility’s aktiviteter i Holland ophører fra den 1. februar 2024, og selskabets biler i Holland vil blive flyttet til andre lokationer. I denne forbindelse forklarer CEO, Kasper Gjedsted, at dette forløb vil reducere omkostningerne ifm. lukningen i Holland, hvor han uddyber:

Vi er meget glade for denne aftale, der giver vores medarbejdere mulighed for at arbejde videre inden for delebiler og hermed fremme den grønne omstilling i en virksomhed med samme visioner som os. Samtidig får vores kundebase mulighed for at overføre til MyWheels, hvilket vil hjælpe med at reducere omkostningerne ved at lukke vores aktiviteter i Holland.