Alle os som elsker at følge de danske børsnoteringer, kan se frem til nogle spændende cases.

Der er nemlig tre virksomheder fra Norden CEF på vej, som har udsendt en såkaldt ”Intention to float” på First North Danmark.

Scandinavian Medical Solutions

Scandinavian Medical Solutions (SMS) meddelte d. 21. september, at de ønsker at gå på den danske First North børs. SMS er en succesfuld handelsvirksomhed i Aalborg, der øger scanningskapaciteten globalt gennem specialiseret indkøb og videresalg af brugt billeddiagnostisk udstyr af høj kvalitet.

SMS består i øjeblikket af seks ansatte, og forventer i regnskabsåret 2020/21 at omsætte for 65-70 mio. kroner. Selskabet ønsker at hente 27-30 mio. kroner til at understøtte missionen om at skabe bredere adgang til billeddiagnostisk udstyr globalt. Mange steder i verdenen er scanningskapaciteten fortsat ringe, hvilket SMS vil være med til at ændre på.

Læs også: Sådan tegner du aktier i en IPO.

Q-Interline

Q-Interline meddelte d. 7. oktober, at de ønsker at noteres på First North. Q-Interline optimerer produktionsprocesser i fødevareindustrien ved at levere nøjagtig og hurtig analyse-teknologi, som sikrer vished om indhold, kvalitet og sikkerhed i hele værdikæden.

Q-Interline planlægger at gå på børsen og hente 20-25 mio. kroner for at forløse selskabets internationale vækstpotentiale. I år forventer selskabet at omsætte for 26-28 mio. kroner, hvilket skal løftes til 100 mio. kroner i 2025.

Hove

Hove meddelte i dag, at de ligeledes ønsker at gå på First North børsen. Selskabet er en markedsledende teknologivirksomhed baseret i Glostrup, som servicerer den globale vindmølleindustri med en effektiv og fremtidssikret smøringsteknologi. Selskabet udvikler og producerer en unik smøringsteknologi, der både reducerer omkostninger og som med en ny IoT ”add-on” kan minimere risikoen for slid og mekaniske nedbrud på vindmøller og andet tungt maskineri.

Hove ønsker at hente 35-40 mio. kroner, og har i dag en omsætning på over 100 mio. kroner. Dette forventer selskabet at kunne mere end fordoble inden udgangen af 2025, såfremt de får tilført den ønskede kapital.

Læs også: Guide til børsnoteringer.

Dette var en meget kort introduktion til tre kommende IPO’s, som du kan læse mere om gennem deres intention to float. Det vil selvfølgelig blive muligt at blive meget klogere på de tre selskaber, når de starter deres tegningsperiode.