Scandion Oncology har i dag meddelt, at de har fundet frem til den maksimale dosis i PANTAX fase 1b studiet mod bugspytkirtelkræft.

Det primære formål med fase 1b studiet er at finde den maksimalt tolererede dosering af SCO-101 i kombination med gemcitabine og nab-paclitaxel, der er den foretrukne kemoterapi, der benyttes i behandlingen af personer med bugspytkirtelkræft. Patienterne kan tolerere 200 milligram i 6 sammenhængende dage hver anden uge.

I alt 22 patienter med bugspytkirtelkræft har været med i studiet, hvor de har modtaget SCO-101 i kombination med nab-paclitaxel og gemcitabine. Den fulde analyse af sikkerhed og effektiviteten vil blive evalueret, når alle patienter har været igennem deres behandlingsforløb og opfølgningsperiode. Når evalueringen er foretaget, vil Scandion præsentere de endelige resultater, og hvordan den videre udvikling for PANTAX-studiet er.

I denne forbindelse udtaler Scandions Chief Medical Officer, Alfredo Zurlo, M.D:

We are delighted with these topline results both confirming that SCO-101 is safe and well-tolerated and establishing the maximum dose when employing the 6-day schedule explored in this combination. Further, we are pleased to have carried through the trial as another demonstration of our ability to conduct challenging international multicenter clinical trials aimed at tackling drug resistance in cancer.